НОВИНИ

Монтана 2003 върна националка в своите редици

Трети престой за Габриела Николова с екипа на "белите"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:02, 29.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Монтана 2003 върна националка в своите редици
Снимка: FIBA
Слушай новината

Монтана 2003 даде старт на новата седмица с важна новина. „Белите“ се похвалиха със своето четвърто българско и общо шесто ново попълнение. За монтанки след известно време отсъствие отново ще играе Габриела Николова, обявиха днес официално от клуба. Българската националка и ръководството на тима от Монтана постигнаха съгласие за следващия сезон.

Крилото се подвизаваше в Ешкола Франсишко Франко през миналата кампания и се представи на добро ниво с екипа на португалките. Николова записа средно по 8.8 точки, 6.0 борби и 1.6 асистенции за 22 мача в португалския елит.


Така тя ще защитава за трети път цветовете на Монтана, след като преди това го правеше през 2015/2016 и в периода от 2019 до 2023 година. Софиянката може да се похвали с редица постижения на сметката си с „белите“, с които има злато в женската А група, Купа и Суперкупа на България. В нейната визитка можем да добавим още три сребърни отличия в родното първенство и още три за купата на страната. Спечели и бронз в Адриатическата лига.

Досега 27-годишната състезателка е играла още за Левски и Берое. Нейната кариера преминава и през втория отбор на старозагорки. С екипа на „сините“ има едно второ място в българския елит и едно сребърно отличие за купата на страната.

Със „зелените“ завоюва два сребърни и един бронзов медал в българския шампионат. 183-сантиметровата баскетболистка може да се похвали още с две втори и едно трето място за Купата на България. Сред постиженията й с Берое личат още трофея в Адриатическата лига и среброто от регионалната надпревара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж, опитал да изтегли 60 000 лв. кредит под фалшива самоличност
Задържаха мъж, опитал да изтегли 60 000 лв. кредит под фалшива самоличност
Трима са пострадалите след взрива в завода за целулоза край Свищов
Трима са пострадалите след взрива в завода за целулоза край Свищов