НОВИНИ

Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни елит този сезон

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:14, 29.10.2022
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
ВК Монтана волей 2022
Снимка: ВК Монтана волей
Слушай новината

Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни елит този сезон, след като в първия мач от трети кръг записа категорична победа с 3:0 (25:23, 27:25, 25:23) като гост срещу вицешампионите от Нефтохимик 2010 Бургас. Състезателите на Даниел Пеев вече имат в актива си три победи от три мача, като преди това успяха да преборят след тайбреци Левски София и Дея Спорт.

Въпреки че бургазлии водеха през по-голямата част от първия гейм, Димитър Калчев с добри сервиси изигра важна роля за това монтанчани да завържат гейма, и в крайна сметка да го спечелят след успешна игра на блок.

Изключително оспорвана се оказа и втората част - двата тима се преследваха в резултата, но по-голямата прецизност на Монтана след две успешни атаки на Радослав Попов и Любослав Симеонов се оказаха решаващи за 27:25.
Нефтохимик даде всичко от себе си в третия гейм, опитвайки се да се върне в мача. Монтана обаче разчиташе на безпогрешен Симеонов, който записа важни точки от сервис линията и в атака.

Силният сервис беше ключов за победата на Монтана - тимът от Северозапада завърши с осем аса, докато бургазлии не успяха да запишат точка от този елемент.

Любослав Симеонов беше обявен за Най-полезен играч на мача за втори пореден двубой на своя отбор. Той записа 13 точки (58% в атака). 10 добави Калчев. За Нефтохимик Матей Михайлович се отчете със 17 точки, ставайки и най-резултатен в мача. 14 пък записа Калоян Балабанов.


"Хубаво е, че успяхме да вземем три точки в това гостуване, но имам доста забележки по отношение на играта. В тази зала играем трудно, имахме само една победа в последно време, но сега се справихме.Представихме се прекрасно на сервис и в посрещане в ключови моменти, доминирахме изцяло в тези два елемента. Факт е обаче, че всичките три гейма спечелихме на две точки, което означава, че развоят на двубоя можеше и да е друг. Отборът прояви характер. В тежки ситуации се борим докрай, което е позитивно. Имахме здравословни проблеми и доста контузии. Домакинстваме на Марек в следващия кръг, и ще гоним победа както винаги. Имахме тежка програма в тези първи три кръга и сме позитивно изненадани от резултатите, но имаме още много неща да изчистваме в чисто волейболно отношение“, коментира Даниел Пеев - старши треньор на Монтана Волей.

„Мачът можеше да придобие друг развой, ако бяхме успели да вземем първия гейм. Поздравления и за отбора на Монтана за показания характер в края на геймовете. Наясно съм, че ще имаме много трудни моменти. Това е отборът, това са момчетата. На никой не му е приятно, че направихме две загуби. Сега е важно, да успеем да излезем заедно от тежката ситуация. Имаме си проблеми с контузии, заради което не можем да водим последните две седмици нормален тренировъчен процес, но не искам да звучи като оправдание. Трябва да намерим начин да се справим и с това", заяви играещият старши-треньор на бургазлии Иван Станев след мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън осъди нападението над съпруга на Нанси Пелоси
Джо Байдън осъди нападението над съпруга на Нанси Пелоси
Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила
Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила