НОВИНИ

Моторист на задна гума едва не прегази полицай в центъра на Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 27.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Клип с опасно шофиране на мотоциклетист по централен пловдивски булевард се появи в социалните медии. От кадрите се вижда как на задна гума с мощна скорост моторът минава през тунела в центъра на града. След като не е спрял на вдигната за проверка полицейска палка, за няколко часа полицаите успяха да установят кой е авторът на рисковото изпълнение.

От кадрите става ясно, че мотористът сам ги е заснел. Днес беше установена самоличността му - 21-годишен жител на село Рогош.

"За малко да удари нашите колеги, които са му подали коректно стоп-палка", заяви началник сектор "Пътна полиция" към ОДМВР-Пловдив гл. инспектор Венелин Младенов.

Този вид мотори не са предназначени за движение в градски условия, категоричен е автомобилният състезател Костадин Щерев.

"Моторът е кросов. Страшно опасно 20 метра, след като не спря на полицаите, след това вдигна на задна гума, в дясната страна е спирката", коментира състезателят.

Заради опасното шофиране младият мъж се сдоби с два акта за различни нарушения.

"Управлява мотоциклета на една гума, като създава предпоставка за допускане на ПТП. Не спира на подаден сигнал от колеги на стоп-палка, управлява самия мотоциклет без съответната категория за управление, самият мотоциклет е с прекратена регистрация от март 2020-а година", обясни гл. инспектор Венелин Младенов.

Екстремният мотоциклетист ще остане без книжка за една година и ще бъде глобен с 520 лева. Към този момент за различни нарушения той има 6 акта и 8 фиша.

Репортер: Таня Матева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР съдейства за евакуацията на българско семейство от Ивицата Газа
МВнР съдейства за евакуацията на българско семейство от Ивицата Газа
Освободиха ръководството на АПИ (ОБЗОР)
Освободиха ръководството на АПИ (ОБЗОР)