НОВИНИ

Моуриньо: Можеш да загубиш един мач, но не и своята чест или професионализъм

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 01.06.2023
Чете се за: 06:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че загубата от Севиля на финала в Лига Европа е несправедлива, а мачът е преминал с много спорни моменти. Испанците спечелиха след изпълнение на дузпи, а това бе първи загубен еврофинал за Специалния. След мача обаче той похвали своите футболисти за себераздаването и заяви, че никога не е бил по-горд от тях. Освен това той се оплака и от съдийството на Антъни Тейлър.

"Преди мача казах, че ще си тръгнем с купата или ще си тръгне мъртви. Е, мъртви сме. Мъртви сме физически, ментално изтощени, мъртви, защото това е несправедлива загуба с много спорни моменти. Мъртви сме, но сме горди. Винаги съм казвал, че можеш да загубиш един мач, но не и своята чест или професионализъм. Спечелих пет финала и загубих този, но въпреки това съм горд. Момчетата дадоха всичко от себе си. Всички се раздадоха за тази фланелка, това е част от нашата натура. Приемаме нещата сериозно и смирено, работим здраво. Всеки реагира по различен начин - един плаче, друг не. Истината е, че всички сме много тъжни, независимо дали плачем или не. Получи се страхотен мач, страхотен финал, много динамичен", смята Моуриньо.

"Бяхме притиснати от отбор, който има повече талант от нас. Загубихме мача, но не и достойнството си. Никога не съм бил по-горд от отбора, дори и когато сме побеждавали. Бяхме тренирали усърдно и дузпи, но пропуснахме две - но го сторихме заедно, не само изпълнителите. Поздравления за Севиля, но поздравления и за моите футболисти. Те трябва да се приберат у дома спокойни и горди след всичко, което сториха. Това са моите момчета от Будапеща", каза още португалецът.

Той коментира и пускането на Дибала от първата минута, въпреки че преди мача твърдеше, че той е контузен и не може да играе цял мач.

"Не съм крил Пауло, скрих неговата ситуация в последните два-три дни. Той бе сериозно контузен. Когато гледате как играе Дибала, разбирате, че през последните два месеца резултатите ни можеха да са други, ако той бе на терена", завърши Специалния.

Накрая бе повдигната и темата за бъдещето му, но той не даде ясен отговор.

"В понеделник отивам във ваканция. Ако имаме време да говорим преди това, ще го направим, ако пък не, ще си почина, а след това ще видим. Аз трябва да се боря за тези момчета и в момента не мога обективно да кажа дали ще остана. Аз съм сериозен човек и преди няколко месеца признах пред клуба, че ако имам предложения от други отбори, първо на тях ще кажа. Винаги съм бил честен и директен. Говорих с шефовете през декември, когато имах предложение от Португалия, но след това не съм имал контакт с никого от ръководството. Имам договор за още година и това е положението", завърши наставникът.

След края на срещата Рома получи сребърните медали от представителите на УЕФА, а португалецът свали своето отличие. Това беше първа загуба за Специалния на финал в европейските клубни турнири и той беше доста разочарован от съдийството в мача.

Веднага след като получи сребърния си медал, португалецът отиде при тифозите на Рома и го метна към един от тях.

Жозе Моуриньо продължи полемиката с главния съдия на финала в Лига Антъни Тейлър и на паркинга на "Пушкаш Арена". Моуриньо изрази претенции към съдийството заради неотсъдена дузпа в полза на Рома при 1:1 в края на мача за игра с ръка и определи решението на рефера като позорно.

Португалецът каза, Тейлър "изглежда испанец" и изброи решенията, които са го ядосали по време на мача. Това не беше краят на историята, тъй като Моуриньо изчака Тейлър на паркинга на стадиона и продължи да го ругае. "Това е позор", крещеше Моуриньо във видео, публикувано от Sportitalia.

Той също каза на италиански: "Дори ти не каза, че не е, дори ти", като вероятно говореше с председателя на съдийската комисия на УЕФА Роберто Розети за неотсъдената дузпа за "джалоросите".

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов: Мястото на БСП е яростна опозиция на подобна измама между ГЕРБ и ПП-ДБ
Александър Симов: Мястото на БСП е яростна опозиция на подобна измама между ГЕРБ и ПП-ДБ
Моуриньо подари медала си на фен и се нахвърли върху съдиите
Моуриньо подари медала си на фен и се нахвърли върху съдиите