Мустафа Карадайъ е преизбран за лидер на ДПС

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:13, 12.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Единственият номиниран за поста беше преизбран от участниците в 10-ата Национална отчетно-изборна конференция, която се проведе онлайн заради пандемията. Почетният лидер Ахмед Доган и гости от чужбина се включиха във форума.

В Националната отчетно-изборна конференция участваха над 800 делегати, които се включиха от 100 онлайн точки. В отчетния си доклад Мустафа Карадайъ упрекна управляващите, че не се справят с кризата в здравеопазването, образованието и социалната сфера и липсват стимули за бизнеса.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

Според Карадайъ мотото на форума за единството и заедността не са просто емблема на ДПС, а кауза и същност на партията.

Мустафа Карадайъ: Най-важната цел на ДПС е да се утвърди като един от реалните политически субекти у нас, със значимо участие както в парламента и в местната власт, така също и в централната изпълнителна власт.

Илхан Кючук прочете поздравление на Ахмед Доган към форума. В него почетният председател съветва съпартийците си, че за да бъдат равнопоставени с другите политически сили, трябва да са поне една крачка, но не и повече, пред тях. Напомня, че ако изпреварването е непоносимо за другите - това може да ги превърне в събирателен образ на врага за всички. И обобщава, че намирането на оптималния баланс е изкуството за правене на политика. Според Доган сега всички усилия трябва да бъдат центрирани върху борбата с коронавируса и последствията от него. Сподели, че понякога се е сърдил на съдбата, че го е насочила към политиката.

Ахмед Доган - почетен председател на ДПС: Но като гледам как се появявате, утвърждавате и развивате, трябва да се извиня на съдбата, защото получавам огромно вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите. Благодаря ви, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност. На този хъс, който имате да правите, да изграждате нов свят.

Поздрав към ДПС отправи президентът на Турция Реджеп Тайип Еродоган:

"Турция ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството си и съюзническите връзки с България".

На конференцията беше избран и съставът на Централния съвет на ДПС.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Остава в ареста рецидивистът, ограбил двама пенсионери с измама, че е пощенски служител
Остава в ареста рецидивистът, ограбил двама пенсионери с измама, че е пощенски служител
Сериозен е натискът върху болницата в Ямбол заради COVID-19
Сериозен е натискът върху болницата в Ямбол заради COVID-19