НОВИНИ

Дъждът спира следобед, но утре се очакват нови валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 12.12.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Оправдаха се очакванията за проливни валежи през изминалата нощ в Южна България. Най-много дъжд до момента падна в Кърджали - 27 л/кв.м, в Стара Загора 16 л/кв.м, а в Хасково - 15 л/кв.м.

До края на деня времето ще се задържи предимно облачно, но в следващите часове предстои дъждът да започне да спира - първо в Западна България.

Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в северозападната част от страната, където при температури около 2-3 градуса, е възможно дъждът да се примеси и със сняг.

След временно спиране на валежите през нощта, утре след обяд от юг ще започнат нови, които до вечерта ще обхванат цялата страна. По-значителни ще са отново в Родопите и Странджа.

Минималните температури ще са от 0° до 5°. Ще духа слаб в Източна България умерен северен вятър. Преди обяд по морето ще има слаби валежи от дъжд, които временно ще спрат, но след обяд отново ще започнат и ще са по-силни. Максималните температури ще са от 4°-5° в северозападните райони до около 10° в източните.

В планините ще е облачно и мъгливо. След обяд ще започнат валежи от дъжд, а над 1500 метра ще вали и сняг. Значителни ще са в Родопите и масивите в Централна и Източна България. Ще духа предимно умерен вятър от юг.

Интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има утре и в Гърция и Европейска Турция. Ще вали и в североизточните райони от Балканите, а с нахлуването на студен въздух, в северозападните ще завали и сняг. На Британските острови ще е ветровито и със значителни валежи от дъжд. До края на деня валежи постепенно ще обхванат Западна Франция, западната половина на Пиренейския полуостров и страните от Бенелюкс.

У нас в понеделник валежите ще продължат, на повече места и повече по количество ще са в Централна и Източна България. В северозападните райони и високите полета има, макар и малка, вероятност да превали и сняг. Във вторник облачността ще започне да намалява. През следващите дни в равнинната част от страната ще бъде мъгливо и там ще остава по-студено. В планинските райони ще има повече слънце и ще бъде сравнително топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди сблъсъка Пулев - Джошуа
Преди сблъсъка Пулев - Джошуа
Димитър Герджиков и Милена Тодорова с място в преследването на СК по биатлон
Димитър Герджиков и Милена Тодорова с място в преследването на СК по биатлон