НОВИНИ

Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от ДПС, подкрепили кабинет "Денков-Габриел"

bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 06.06.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от движението, които гласуваха "за" кабинета "Денков-Габриел". Това потвърди в кулоарите на парламента Карадайъ.

Той се аргументира с мотива, че след среща с ГЕРБ и ПП са заявили, че няма да пречат на коалицията да излъчи редовно правителство.

Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат шести поредни ненужни избори. Те искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората. Основният проблем за решаване е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани, заяви Карадайъ.

49-ото НС има една много важна задача - да се опита да направи съдебна реформа, а тя не може да се случи без съдебна реформа, която пък не може да се случи без ДПС, подчерта лидерът на движението. Допълни, че ще бъдат проактивни по темата за промени в Конституцията.

Делян Пеевски заяви, че не подкрепят състава на кабинета, но подкрепят конституционната реформа. По думите на Пеевски той и Карадайъ ще бъдат част от парламентарната комисия за конституционни промени.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Най-стабилно е правителството между първите две партии
Бойко Борисов: Най-стабилно е правителството между първите две партии
Слави Трифонов: Това е най-безпринципното правителство след 1989 г. - оставка!
Слави Трифонов: Това е най-безпринципното правителство след 1989 г. - оставка!