НОВИНИ

МВР проверява медицински център, издавал фалшиви сертификати

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:20, 08.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Поредна акция на МВР срещу издаването на фалшиви COVID сертификати. Полиция влезе в столичен медико-дентален център по сигнал за фалшиви документи, издавани в най-малко пет области на страната, както и в чужбина.

"Досега не сме разбрали какво се случва. Кога дойде полиция? Преди 10 часа може би. Задържани не сме чули да има и не знаем все още за какво става въпрос", разказва Емилия Георгиева.

Акцията на полицията продължи няколко часа, а от сградата бяха изнесени документи, свързани с издаването на сертификатите.

Според разследващите, служители от медицинския център са издавали фалшиви сертификати на хора, както в страната, така и в чужбина.

Според източници, близки до разследването, от полицията проверяват данни за издадени близо 3000 фалшиви документа на хора от пет области в страната. Издадени са и около 300 сертификата на лица в чужбина. При проверка е установено, че получилите документ дори не са влизали в страната.

"Голям е броят на сертификатите, много голям. Има чужди граждани, които са извън територията на България, които нямат право да бъдат ваксинирани на територията на нашата страна. Не са имали документ за самоличност, български", уточни Бисер Божичков от ГД "Национална полиция".

Управителят на медицинския център не беше открит за коментар. Негови служители отрекоха да са издавани фалшиви сертификати.

От МВР не уточниха колко души са замесени в схемата и колко е струвала услугата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джулия Терзийска с трета поредна победа в Порто
Джулия Терзийска с трета поредна победа в Порто
ММС сигнализира за "безпрецедентно изчезване на документи" по дело срещу БФС
ММС сигнализира за "безпрецедентно изчезване на документи" по дело срещу БФС