НОВИНИ

На Червения площад в Москва репетират за парада (Снимки)

червения площад москва репетират парада снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:45, 20.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
По света

На Червения площад в Москва се проведе репетиция на военния парад в чест на 75-годишнината от победата във Великата Отечествена война, съобщават от пресофиса на военното ведомство.

"Обучението включваше пешеходни парадни части, механизиран конвой и параден строй на авиацията", се казва в съобщението.

Според министъра на отбраната Сергей Шойгу в парада ще участват около 14 хиляди души. Това са главно военнослужещи с имунитет срещу коронавируса. Обучението се провежда в лични предпазни средства - ръкавици и маски.

На Червения площад освен руската армия ще бъдат представени въоръжените сили на бившите републики на Съветския съюз: Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. Ще участват и церемониални части от Китай, Монголия и Сърбия.

Механизиран конвой ще включва 234 единици съвременна и историческа военна техника. Сред тях могат да се видят танкове T-14 Aрмата, T-90M и T-80БВМ, бойни превозни средства на пехотата "Курганец-25“, ракетна система за залпов огън "Торнадо-С“, тежка огнеметна система TOС-2, брегова ракетна система "Бал".

75 самолета и хеликоптери ще вземат участие във въздушната част на парада.

Парадът трябваше да се проведе на 9 май, но той трябваше да бъде отложен поради пандемията на коронавирус. Сега той ще се проведе на 24 юни - в деня на историческия парад на победителите от 1945 година.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителният бал за катедралата "Александър Невски" събра над 126 000 лв.
Благотворителният бал за катедралата "Александър Невски" събра над 126 000 лв.
Илон Мъск продаде една от къщите си в Лос Анджелис за 29 млн. долара
Илон Мъск продаде една от къщите си в Лос Анджелис за 29 млн. долара