НОВИНИ

На рождения ден на БНТ: Среща с най-големия почитател на "По света и у нас"

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 07.11.2022
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

На 7 ноември преди 63 години започват дебютните емисии за първия телевизионен канал в България, днес БНТ. Докоснеш ли се един път до магията на телевизията, оставаш омагьосан завинаги. И точно тази магия е завладяла един 18-годишен младеж от Варна.

Микаел Тертерян е най-големият почитател на "По света и у нас", гледа всички публицистични предавания на БНТ и се интересува от политика. Пише репортажи и си ги снима сам със своята любителска камера.

Телевизионното студио е свят, който остава скрит за зрителите. Но Микаел има възможността да се докосне до всичко и дори да влезе в ролята на оператор. В апаратната пък го чака екипът, който стои зад осъществяването на едно предаване.

Дори режисьорът му отстъпва мястото си, за да може Микаел, макар и само за малко да ръководи ефира.

"Прекрасна обстановка! Изглежда много интересно и това е изключително голяма комбинация от усилия и възможности, които трябва да обедини екипът, за да може да се постигне цялостно представяне на предаването", смята Микаел.

В неговия дом журналистиката и конкретно БНТ присъстват навсякъде. Любовта му към "По света и у нас" започва преди 5 години и от тогава снима свои репортажи.

"Направих свое собствено студио. Една година след това създадох свой собствен вестник, който е свързан с алтернативни новини, позитивни, които не натоварват до такава степен аудиторията с катастрофи, с починали хора. Да покажем позитивната страна на събитията от деня", разказва момчето.

Микаел се интересува от политика и гледа с интерес всички публицистични предавания на БНТ.

"Безспорно "По света и у нас" е моята страст, но предавания като "Панорама", "Референдум" и предаването с Мариана Векилска "България в 60 минути", което отразява регионалните теми и обръща внимание на позитивните теми, на което аз много държа, са предавания, които много обичам", споделя Микаел.

Сега приоритет за него е да завърши средното си образование, затова и отразяването на новини е на заден план. Готви се да стане студент и е твърдо решен да остане в България.

"Тук са моите близки, тук са моите роднини и приятели и смятам да създам тук семейство, да развия себе си и мога да дам много на своята страна", казва младият фен на "По света и у нас".

За висшето образование се колебае между финанси и журналистика, но има начин да обедини и двете. Ще очакваме с нетърпение Микаел да завърши и да стане част от екипа на БНТ, защото място за ентусиасти винаги има.

Автор: Нивелина Няголова

Гледайте повече теми от "България в 60 минути"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави за постоянно в ареста внучката на актрисата Виолета Донева
Съдът остави за постоянно в ареста внучката на актрисата Виолета Донева
Анте Шимунджа: Андерлехт е труден съперник, който има история и традиции
Анте Шимунджа: Андерлехт е труден съперник, който има история и традиции