НОВИНИ

Главчев: Ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство

главчев отдъхна изберат редовно правителство
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 01.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Политика
Слушай новината

Изборът на служебни министри в проектокабинета "Желязков" говори за приемственост и оценка на работата на служебното правителство, коментира премиерът Димитър Главчев. Той допълни, че никой не го е информирал за това, но не вижда и смисъл да го правят.

"Партиен е повече предложения кабинет. Виждате обаче, че има и от служебното правителство министри, които са предложени, което говори за приемственост и оценка на работата. Ако бях аз, щях всичките да ги предложа, но тогава ще се загуби партийността на кабинета", коментира той.

Главчев допълни, че се надява да бъде избрано редовно правителство, което да изкара пълен мандат. Той отново призова лидерите на парламентарно представените сили да вземат пример от политическите формации в Европейския парламент и да работят заедно.

"Аз лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство и мисля, че винаги е добре да е редовен кабинетът и с пълен мандат. Добре е лидерите в Народното събрание да вземат пример от Европейския парламент, където миналата седмица ЕНП, социалистите и "Обнови Европа" сформираха мнозинство. Мисля, че сред лидерите има членове и на трите групи", каза той.

Служебният премиер Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева провериха напредъка на дейностите по събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцки медии: Криптокралицата Ружа Игнатова се издирва в Атина
Гръцки медии: Криптокралицата Ружа Игнатова се издирва в Атина
Проектокабинетът "Желязков": Коя е Теменужка Петкова?
Проектокабинетът "Желязков": Коя е Теменужка Петкова?