НОВИНИ

ЕВРО 2024 - най-великата игра зад кадър

Забавните, понякога напрегнати, но винаги автентични моменти от приключението на спортната редакция на БНТ по време на Европейското първенство по футбол

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:00, 20.06.2024 (обновена)
5501
Чете се за: 16:00 мин.
Избрано
Слушай новината

Настъпи най-дългоочакваният момент това лято - започва ЕВРО 2024. От 14 юни до 14 юли в програмите на БНТ ще ви показваме всичко, което се случва на и около стадионите в Германия. И докато най-добрите в европейския футбол са в трескава надпревара за трофея, там неотлъчно ще бъдат и нашите приятели от спортната дирекция.

По традиция всички най-вълнуващи моменти, които остават зад кадър, ще можете да видите тук, където всеки ден ще ви пренасяме в атмосферата на "Най-великата игра - зад кадър". Както винаги, това не би било възможно без любезното съдействие на Стефан Георгиев и Бюлент Мюмюнов, а към тяхната компания се присъединяват още Десислава Францова, Радостин Любомиров, а скоро - и други изтъкнати членове на дирекция "Спорт".

Вижте във видеото горе избрани моменти, а в следващите часове и дни - гледайте включванията от Германия и София.

ДЕН 7

В седмия ден от нашата футболна одисея Бюлент се готви да отразява най-горещия мач от груповата фаза - Италия срещу Испания. Макар като го гледаме, може и да се готви самият той да участва.

Както вчера обеща, Стефан дава своите прогнози за изхода от трите мача днес:

Това, че първенството изправя едни срещу други най-добрите отбори в Европа, далеч не означава, че не предизвиква интереса на хора от цял свят. Бюлент се срещна с любители на най-великата игра от необичайни дестинации. Вижте:

След като изкоментира равенството между Англия и Дания, Стефан ни отвежда до една от фензоните в столицата.

ДЕН 6

"Голям мач, голяма победа за Португалия!" - Бюлент Мюмюнов, който ври и кипи във футбола, е скри емоциите си след дебютната среща на Кристиано Роналдо за това първенство. Няма нужда да ви разказваме повече, защото видеото говори само за себе си:

И днес програмата на БНТ е наситена с мачове. Стефан ви показва как се подготвя за коментара си за срещата между Шотландия и Швейцария, която започва в 22:00ч.

Стефан може и да е готов с подготовката си за мача, който той ще коментира, но това далеч не означава, че не следи какво се случва и по другите терени. Приема и хвърлената ръкавица от Бюлент за прогнози за изхода от утрешните срещи.

Колкото до Бюлент - оказва се, че човек и добре да живее, му се налага да отиде до Гелзенкирхен. А това не е лесно. Питайте Стефан. Но какво ни разказа Бюлент - вижте:

Далеч по-спокойно преминават следобедните часове в София...

А Бюлент вече е на стадиона на Шалке в Гелзенкирген, където утре едни срещу други излизат Испания и Италия - мач, който не бива да пропускате.

Последно от Стефан за днес - този път от студио 6 на БНТ, където днес е разположена коментаторската му позиция. Всичко останало, което има да ви каже, можете да чуете в следващите малко повече от 90 минути в спортната секция на нашия сайт.

Но нашата разходка зад кадър продължава и то с много силен дебют на водещия на "Трето полувреме" Илиян Енев. Заедно с неговите гости Илия Груев, Станислав Ангелов и Александър Димитров показват, че както да говорят за футбол, така и... Вижте:

ДЕН 5

В петия ден от нашето футболно приключение Бюлент ни отвежда в Лайпциг, където тази вечер Португалия на Кристиано Роналдо излиза за първия си мач за първенството.

А Стефан, чиито глас вероятно ви е повече от познат, реши да разкрие още една тайна от кухнята на телевизията:

Поглед и към Деси и Станислав, които за пореден ден прекосяват стотици километри, а къде точно отиват ще разберете само, ако гледате студиото ни "Трето полувреме".

Минути преди началото на Португалия-Чехия, Бюлент успя да разговаря с бившия португалски национал и легенда на тима, донесъл на Португалия европейската титла през 2016г. Рикардо Куарешма.

А в Дортмунд, където малко по-рано днес Турция започна с 3:1 срещу Грузия, Деси и Станислав стават свидетели на радостта на турските привърженици, която се е пренесла далеч извън стадиона.

Обратно в Лайпциг, където Кристиано Роналдо днес официално постави рекорд като първия играч, участвал на шест европейски първенства. А пък Бюлент има късмета да е свидетел на този исторически момент.

ДЕН 4

По традиция в началото на деня ви показваме обзор на това как завърши предната нощ. След относително интересен мач между Сърбия и Англия, Стефан Георгиев, Десислава Францова и операторът Станислав Златев се опитват да се приберат в Дортмунд. Във видеото няма да видите Деси и Станислав, но пък ще видите още от транспортните неволи на Стефан:

Няколко часа по-късно вече сме при Бюлент, който се е отправил към поредната си нова дестинация. Дали за него пътуването ще протече гладко - да видим:

А за Стефан денят започва със сутрешна доза оптимизъм и нова порция близки срещи с влакове.

Бюлент най-после попадна в слънчева част от Германия и за пореден път - в море от фенове. Този път компания му правят привържениците на Румъния и Украйна, които излизат едни срещу други в 15:30ч. Разбира се, студиото ни Трето полувреме и самия мач, ще можете да проследите в програмите на БНТ.

Колкото до Стефан - той се опитва да се прибере до София за няколко дни, но както вече знаете - боговете на транспорта невинаги са на негова страна...

Мюнхен, където след минути ще започне мачът между Румъния и Украйна. Бюлент също има леки неудобства по време на придвижването, но пък във влака го посреща неочаквана изненада за румънските фенове.

Емоциите на "Алианц Арена" завладяха и Бюлент, който следи отблизо мача Румъния-Украйна:

Румъния започна участието си на европейските футболни финали с впечатляващия резултат от 3:0 срещу Украйна. Бюлент се опитва да ни разкаже повече по темата, но дори да не го чувате добре, то със сигурност можете да усетите еуфорията около него:

Междувременно Деси ни отвежда в Дюселдорф, където ври и кипи от фенове:

А Бюлент ни среща с Лео Меси... но от Румъния:

ДЕН 3

В третия ден отново ще ви покажем как всъщност завърши безкрайно дългият ден 2 от Европейското. Стефан и Станислав изминаха 750 км., но в крайна сметка успяха да бъдат точно там, където се очакваше - в море от албански фенове, които въпреки загубата от Италия, не загубиха надежда за излизане от групите. И като заговорихме за надежда - дали такава е останала у нашите приятели... вижте във видеото:

На другия полюс е настроението при Деси, Бюлент и оператора Асен Цветков, които са в бодрата компания на феновете на Испания. Фенове, оказа се, не липсват и на самия Бюлент.

Няколко часа по-късно...

А на сутринта - време е за нова порция включвания за Стефан, който довечера ще коментира мача между Англия и Сърбия. Но денят е пред нас и може би ще се намери време дори за един много специален дюнер...

Днес ситуацията при Стефан е доста по-спокойна. Или поне засега.

Както казахме - ситуацията само привидно беше спокойна.

Отиваме при Бюлент, където също има известно напрежение и се наложи намеса на полицията.

Ако внимателно сте проследили нашата история, то вероятно знаете, че Стефан и Дойче Бан не се спогаждат особено... Днес обаче залогът е голям - ще има ли коментатор мачът между Сърбия и Англия.

Както винаги, нашите приятели успяха да се справят с всичко и мачът ще си има коментар. В студиото при Радостин Любомиров обаче май има един непредвиден гост...

ДЕН 2

Вторият ден от нашето футболно приключение всъщност е продължение на първия, но тъй като стрелките на часовниците ни отдавна показват след полунощ, ви показваме и какво се случва на стадиона и около него в първите минути след края на мача, в който Германия разгроми Шотландия с 5:1.

Заедно с десетките хиляди фенове, от стадиона си тръгва (или поне се опитва) и коментаторът Стефан.

Дали утрото е по-мъдро от вечерта - не знаем, но за Стефан то със сигурност започва оптимистично. А дали ще остане така... ще научим заедно:

Отиваме при Бюлент, който започва деня си в Берлин с много ангажименти и не по-малко дъжд.

Връщаме се при Стефан и оператора Станислав Златев, които вдъхновени от скоростта на влака, в който пътуват, се отдадоха на спомени за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Но...

Разделяме се за кратко с приключенията (и премеждията) на единия ни екип, за да видим какво се случва в Берлин с наближаването на мача между Хърватия и Испания.

Нашите приятели Стефан и Станислав може и да срещнаха известни трудности в придвижването си към следващия мач, който трябва да отразят, но нищо не може да спре един истински професионалист да проследи какво се случва на терена, независимо колко далеч е от него.

Ще се опитаме да сме тихи, за да не събудим Станислав, но не можем да не ви покажем на кого се натъкна Бюлент.

А какво си казаха с Бастиан Швайнщайгер - ще научим малко по-късно.

19:00ч.

Вероятно вече гледате в ефира на БНТ 1 мача между Хърватия и Испания с коментара на Бюлент Мюмюнов и Андрей Демирев, но ние ще отскочим до Дюселдорф, където вече е Стефан Георгиев. А дали денят му се развива по план и чии фенове са по-симпатични - тези на Шотландия или тези на Англия, ще научим от самия него във видеото:

19:45ч.

Ако си мислите, че да отразяваш голям спортен форум е един безкраен празник - помислете пак:

И все пак - не всичко е загубено. Следват секунди да оптимизъм:

Последният мач за деня

Ако се чудите каква беше заветната цел на това дълго пътуване - мястото е Дортмунд, а мачът - Италия-Албания. Балканският отбор далеч не беше фаворит за двубоя, още повече срещу действащия европейски шампион. Едва 22 секунди след началото на мача, обаче, албанците отбелязаха за 0:1, с което поставиха и рекорд за най-бърз гол на европейски футболни финали. Ако все още не сте си пуснали да гледате срещата, можете да го направите тук.

Стефан също успя най-после да стигне до Дортмунд, където мачът се оказа толкова изпълнен с попадения, че само за няколко минути резултатът вече е не 1:1, а 2:1.

ДЕН 1 - НАЧАЛОТО

Нашите специални пратеници Деси Францова, Стефан Георгиев и операторът Станислав Златев вече са пред "Алианц Арена" в Мюнхен, където след минути ще започне церемонията по откриването на Европейското първенство.

Ако има човек, който със сигурност ще има страхотна гледка на мача тази вечер, то това е Стефан. А как изглежда коментаторската позиция - вижте:

Обратно в София - водещият на студиото "Трето полувреме" Радостин Любомиров проверява дали всичко е наред преди голямото откриване.

Деси, Стефан и Станислав се потопиха в атмосферата на Мюнхен. Според Стефан - там шотландци няма. А дали е така?

И ако се чудите къде е Бюлент Мюмюнов - разбира се, няма да пропуснем да ви покажем и неговите приключения. За него денят започна рано и ще приключи в Берлин, където заедно с оператора Асен Цветков ще очакват утрешната важна среща.

Колкото да атмосферата в студиото на "Трето полувреме" - разбира се, че ще ви покажем и какво става зад кулисите на футболното ни студио. Решихме да се поразходим след Радо...

Футболът си е футбол, но животът си тече. Стефан се увери с очите си...

... 24 ЧАСА ПРЕДИ ЕВРО 2024

Нашите специални пратеници потеглят към Германия. Деси Францова и операторът Станислав Златев ще ви показват всички по-вълнуващи моменти преди и след мача между Германия и Шотландия.

И тъй като един мач не може да бъде без коментатор - удоволствието да влезе в тази роля за първата среща ще има Стефан Георгиев. Ако преди това не бъде "порицан" от полицията на летището... Вижте защо:

Всичко е добре, когато завършва добре - екипът ни вече е в пълен състав и в готовност да започва работа. В готовност са и феновете в Мюнхен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин с предупреждение към Южна Корея
Путин с предупреждение към Южна Корея
Илиан Илиев пред БНТ: Много от фаворитите на европейското първенство влизат пестеливо в турнира
Илиан Илиев пред БНТ: Много от фаворитите на европейското първенство влизат пестеливо в турнира