НОВИНИ

ЕВРО 2024 - най-великата игра зад кадър

Забавните, понякога напрегнати, но винаги автентични моменти от приключението на спортната редакция на БНТ по време на Европейското първенство по футбол

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:04, 14.07.2024 (обновена)
31586
Чете се за: 45:35 мин.
Избрано
Слушай новината

Настъпи най-дългоочакваният момент това лято - започва ЕВРО 2024. От 14 юни до 14 юли в програмите на БНТ ще ви показваме всичко, което се случва на и около стадионите в Германия. И докато най-добрите в европейския футбол са в трескава надпревара за трофея, там неотлъчно ще бъдат и нашите приятели от спортната дирекция.

По традиция всички най-вълнуващи моменти, които остават зад кадър, ще можете да видите тук, където всеки ден ще ви пренасяме в атмосферата на "Най-великата игра - зад кадър". Както винаги, това не би било възможно без любезното съдействие на Стефан Георгиев и Бюлент Мюмюнов, а към тяхната компания се присъединяват още Десислава Францова, Радостин Любомиров, а скоро - и други членове на дирекция "Спорт".

Вижте във видеото горе избрани моменти, а в следващите часове и дни - гледайте включванията от Германия и София.

ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН

Часове ни делят от финала, който всички очаквахме! Нашето футболно приключение е към края си, но преди да се разделим (засега), Стефан ни отвежда до БНР, където заедно с Камен Алипиев или добре познатия ви Кедъра, си поговориха за интересни футболни неща. Във видеото няма да ги чуете, защото са заети да слушат музика.

Стефан може и да се прави, че не е за Англия, но това не си личи от одата за Фил Фоудън.

В ОЧАКВАНЕ НА ФИНАЛА

Все по-близо сме до голямата развръзка. След месец, изпълнен с хиляди емоции, Бюлент ни отвежда на нощна разходка из Берлин, който утре ще бъде домакин на големия финал между Англия и Испания.

ДЕН 30

Стефан и Радо и днес са на футболна вълна, но не са в плен на емоциите от предстоящия финал, а на онези славни времена за българския футбол от 1994г.

Отиваме при Бюлент, който за последен път този месец прекосява Германия с влак и се е отдал на равносметки:

Обратно в София, където е време за прием, даван от посолството на Франция:

ДЕН 29

Англия се класирана на финал! В неделя ще разберем кой ще бъде новият европейски шампион - Англия или Испания! Шеметна победа на отбора на Гарет Саутгейт, постигната с гол в самия край на мача, вкаран от една от резервите. Бюлент и разказва още:

Разбира се, нищо от снощната вечер нямаше да бъде толкова емоционално, ако не беше страхотният коментар на Ивайло Ангелов, който (както ви бяхме обещали) прави своя дебют и в нашата рубрика:

Няколко часа по-късно сме в София, където Стефан прави бавен преход от футболните емоции (и класирането на Англия), към Олимпийските игри.

Вашият верен гид в тайните на телевизията Стефан Георгиев и днес ви показва кътче от сградата на БНТ, което не сте виждали до този момент. Защо нашият приятел е там, ще разберете, ако гледате БНТ в утринните часове този уикенд:

Връщаме се обратно в Дюселдорф, където Бюлент сякаш е решил да смени професията...

Ивайло разказва:

"Все пак топката е женска - можем да очакваме всичко."

Валери Божинов, Бюлент Мюмюнов и една неповторима прогноза за финала на ЕВРО 2024:

ДЕН 28

Полуфиналът между Англия и Нидерландия се задава, но моментите за кадър остават наш основен приоритет. Стефан ни отвежда на една софийска разходка с елемент на равносметка за отминалия близо месец в Германия:

ДЕН 27

Испания отстрани Франция след един изключително зрелищен полуфинал с обрат, станал в рамките на едва четири минути. Надникваме при Стефан, който коментира срещата за вас. Включваме се 10 минути преди края.

Отиваме при Бюлент, който по традиция е в окото на бурята, в случая - в сърцето на испанската агитка.

Ако следите внимателно нашите истории зад кадър, вероятно сте виждали най-симпатичното място в нюзрума на БНТ, а именно - стената с картички от цял свят. А Стефан има меко казано значителен принос.


ДЕН 26

Тази вечер предстои зрелищния сблъсък между Испания и Франция! Но преди да се отдаде на футболни емоции, Стефан ви показва още от тайните на телевизията, а именно НРТЦ:

Колкото до мача - началото е в 22:00 и можете да го гледате тук. Коментарът ще бъде на Стефан, а как се готви за него - вижте:

ДЕН 25

С наближаването на края на нашето приключение и в очакване на предстоящите утре полуфинали - припомняме ви отбрани моменти от изминалите 25 дни - така, както ги видяха нашите приятели:

Няма какво да напишем към това видео, защото Стефан си казва всичко, което иска да ви каже:

ДЕН 24

С наближаването на края на нашето футболно приключение, част от нашите герои е време да се приберат в България. Но не и преди да се снабдят с едно от най-важните неща от пътешествие, а именно - магнитче. И то не какво да е...

Немските превозвачи винаги имат с какво да изненадат нашите приятели...

Ако ни следите внимателно, вече добре знаете, че боговете на транспорта не са особено благосклонни към Стефан.

Е, днес в Мюнхен има буря.

Буря или не, както вече много пъти сме казвали - всичко е добре, когато завършва добре.

ДЕН 23

Вълна от емоции по време и след мача между Португалия и Франция. Дузпи отредиха напред към полуфиналите да продължи френският отбор, а в очите на Роналдо за пореден път видяхме, ако не сълзи, то много носталгия заради затварянето на една страница от впечатляващата му кариера. Емоционален е и Бюлент, който ни разказва повече:

Имаме си рубрика вътре в рубриката и тя се казва

"От гарата":

Hey Jude! Англия излиза срещу Швейцария в поредния зрелищен сблъсък от четвъртфиналите. Разбира се, това означава и много, наистина много английски фенове навсякъде:

Дюселдорф ври и кипи - английски фенове празнуват, турски гледат последните минути от четвъртфинала с Нидерландия, а Стефан и Деси... Стефан и Деси просто искат да догледат мача някъде.

Мисията е успешна, но каква е обстановката?

Отиваме при Бюлент, който отново е във вихъра си - този път след победата на Нидерландия срещу Турция:

Обратно при Стефан в Дюселдорф и един относително успешен опит за придвижване по препълнените улици на града:

ДЕН 22

Финал преди финала! Испания срещу Германия категорично беше един от най-страхотните мачове, които наблюдаваме от началото на турнира. Стефан Георгиев и Андрей Демирев го коментираха за вас.

В следващото видео Стефан ни "взима" със себе си на стадиона и ни разказва нещо - да видим и да пробваме да чуем:

А около стадиона можете да се натъкнете... на всякакви хора.

Честно не знаем какво точно да напишем за това видео. Може би очевидното - Бюлент е в подводница.

ДЕН 21

Денят може да е почивен, но за сметка на това е дъждовен. Нашите приятели са се отправили към поредната си нова дестинация, а какво предстои да правят, разказва Стефан.

И ако се чудите защо Станислав трябва да даде камерата на Асен - помните ли библейския потоп по време на един от мачовете преди дни? Е, лошото време не остави незасегната и нашата техника. Нашите колеги обаче успяха да направят и невъзможното и през цялото време и двата ни репортерски екипа бяха винаги там, където трябва, за да ви направят съпричастни с емоциите на първенството.

Денят за Стефан започна... с леки трудности, но Фортуна му се усмихна и следва един щастлив разказ от Щутгарт:

Стигаме дори до поредния магазин за сувенири:

Днес ни е късметлийски ден и Бюлент реши да ни разходи из Дюселдорф:

В следващите секунди се пренасяме обратно при Стефан, който е с Андрей Демирев и журналисти от MARCA:

Италия може и да отпадна от турнира, но Бюлент и Асен още са на италианска вълна.

Животът е кръговрат и ту имаш късмет, ту - не. Стефан е живото доказателство за това:

ДЕН 20

Днешният ден е почивен за първенството и съответно и ние си позволяваме да отдъхнем малко. Но! Интересни събития има и на друг терен, а те също се следят изкъсо.

Но футболът си ги влече, както ще видите и от видеото. Освен, че се сдоби с поредния талисман, Стефан решава и да коментира една меко казано аматьорска среща, на която се натъква.

Днес имаме удоволствието да ви срещнем и с Илиян Енев, макар и за кратко.

ДЕН 19

Любопитни моменти при нас - колкото искате. На тези от вас, които не са гледали снощното ни студио "Трето полувреме" (макар какво по-добро бихте могли да правите?), имаме да кажем само едно - водещите тази нощ бяха двама. Да - предаването откри Радостин Любомиров, но за всеобща изненада Валери Божинов му "отне топката" и влезе в ролята не на гост, а на ко-водещ.

И ако не сте разбрали - след продължения и дузпи, Португалия продължава към четвъртфиналите. Това, което искаме да ви покажем обаче, е начина, по който Бюлент ни разказва тази история...

Оставаме с Бюлент, който (по традиция) е сред най-екзалтираните фенове на стадиона, но този път ситуацията излиза извън контрол.

Пренасяме се във Франкфурт, където отново попадаме... на гарата. Какво ли предстои?

И понеже разбрахме, че нашата скромна рубрика е допаднала на приятелите ни от "България в 60 минути" - следва музикален поздрав за тях:

Пренаситен от тълпите, Стефан решава да гледа Румъния-Нидерландия в тих бар, където няма никакви клиенти. Може ли нещо да наруши комфорта му и може ли това да се окаже... коментатор?

А на стадиона е Бюлент, който разказва малко повече за победата на нидерландците:

И ако в предишното видео Бюлент ви е звучал прекалено много като репортер, нека сега да го видим малко повече в светлината на човек, който просто обича футбола:

Турската диаспора в Германия е толкова многочислена, че Дюселдорф по време на мач на турския национален отбор се усеща като Истанбул...

Турция продължава напред, а Австрия се прибира у дома. Емоциите запечатва Стефан:

ДЕН 18

И понеже късните мачове... са късни, а краят им е след полунощ, започваме този ден с това, което Бюлент умее най-добре. А именно - да се озове сред най-емоционалните фенове.

Малко по-рано се беше отдал на разходка около стадиона в Кьолн, където се впечатли от... ето какво:

Колкото до мача между Испания и Грузия - без изненада Ла Фурия Роха продължават към четвъртфиналите.

А на сутринта Стефан, Бюлент и Асен потеглят към Франкфурт, където довечера Португалия излиза срещу Словения. Мачът е от 22:00 по БНТ 1, а студиото ни "Трето полувреме" е час по-рано.

Хубавото на нашите приятели е, че оценяват и малките неща в живота...

Лошото е, че Стефан решава да пее нещо за Португалия... пред феновете на противниковия отбор.

В крайна сметка еуфорията на Словения завладява и нашите приятели. Отиваме в една от фензоните във Франкфурт.

Настроението е меко казано приповдигнато...

Обратно в студиото ни в София - Радо Любомиров е в чудесната компания на Владо Стоянов, Ивайло Йорданов и Валери Божинов. Но колкото повече, толкова по-весело, нали? Ето кой още се присъединява към гостите в студиото:

ДЕН 17

Библейска буря, гръмотевици и една светкавична победа, която осигури на Германия участие на четвъртфиналите. Но за Стефан и Благой Георгиев нощта далеч не е приключила...

 

Утрото е както по-мъдро, така и по-сухо от вечерта. А липсата на дъжд може да означава само едно - време е за футбол, защото Англия излиза срещу Словакия! Мачът е в Гелзенкирхен, студиото ни "Трето полувреме" започва в 18:00, а час по-късно е и самият мач. Стефан, разбира се, ще отиде да гледа срещата на живо, но преди това ни черпи с нова порция "англичани пеят Oasis с пълно гърло".

"Едно е да вземеш решение да отидеш някъде, съвсем друго е да успееш да стигнеш там."

Deutsche Bahn

Отиваме при Бюлент, който е в Кьолн за мача между Грузия и Испания. Ако се чудите как и дали е възможно да си купите билет в последния момент - възможно е, стига да откриете ето този човек:

Колкото до атмосферата сред феновете...

Връщаме се обратно при Стефан, който е заедно с Илиян Енев, Деси Францова и разбира се - Благой Георгиев.

Инфарктен мач, в който почти до последната минута изглеждаше така, сякаш Англия ще се прибере у дома, но не с трофея. Късен гол вкара мача в продължения и в крайна сметка трите лъва отиват на четвъртфинал. А след мача е време за експертните анализи:

ДЕН 16

Италия и Швейцария поставят началото на осминафиналите днес - мачът е от 19:00 и можете да го проследите тук.

Бюлент и операторът Асен Цветков вече са в Берлин, където ще проследят отблизо емоциите преди, по време и след срещата. Вижте повече:

Точно в 21:00 започва студиото ни "Трето полувреме" с водещ Радостин Любомиров, а час по-късно е мачът Германия-Дания, днес с коментара на Стефан Георгиев.

И докато всички тръпнат в очакване на нова порция футболни емоции, следва доказателство, че дори английските запалянковци имат своята нежна страна и могат с цяло гърло да пеят една от най-романтичните песни, а именно Wonderwall на Oasis.

Ако си мислите, че нашите приятели имат само и единствено неволи с транспорта в Германия - грешите. Стефан, Деси и Станислав (инцидентно) попадат в първа класа във влака. Но дали картинката остава толкова розова до края?

Следва видео, което започва като наглед най-обикновена разходка в пресцентъра, където са нашите колеги, но ситуацията рязко става далеч по-любопитна при появата на не кой да е, а Благой Георгиев.

След първия мач от осминафиналите едно нещо вече е сигурно - задава се нов европейски шампион! Италия отпада след загуба с 2:0 от Швейцария, а радостта на швейцарските фенове няма нужда да бъде преразказвана. Просто ще ви я покажем:

И още малко от емоциите по трибуните в Берлин - мексиканска вълна, в която се включи и операторът Асен Цветков.

И тази година имаме удоволствието сред гостите в "Трето полувреме" да бъде Благой Георгиев. В следващите дни ще чуваме анализите му на живо от Германия, а тази нощ самият той има удоволствието да проследи мача Германия-Дания в компанията на нашия коментатор Стефан Георгиев.

30 минути по-късно...

Половин час след началото на мача, над Дортмунд се разразява буря с библейски размери и срещата е временно прекратена. Остава да разберем какво предстои и дали Германия и Дания ще могат да довършат мача днес.

ДЕН 15

Вълнението около наближаването на това, което мнозина наричат същинската част от Европейското първенство, се покачва. Осминафиналите започват утре, а Стефан, както вече два дни обещава, дава своите прогнози за изхода от предстоящите срещи. И по традиция снима на място, на което не е разрешено...

Деси и Бюлент също казаха тежката си дума и отговориха на Стефан със своите виждания за елиминациите. Няма да ви изненадаме и ако ви кажем, че за пореден път нашите репортери са къде - ами на гара, разбира се...

Вероятно няма да ви изненадаме и с това, че за пореден път Стефан има леки затруднения с придвижването, а дори все още не разчита на "Дойче Бан".

С други думи - боговете на транспорта не са на негова страна.

Отиваме в Леверкузен, и по-конкретно на "БайАрена" - място с история и разбира се - българска следа. Деси и Бюлент разказват повече:

Колкото до Стефан - следва нагледен пример как да превърнеш дефекта в ефект. В случая - полетът ти може и да закъснява (отново), но това не означава, че не можеш да намериш приятно, а и полезно занимание. Ето за какво става дума:

Неволите все някога приключват и е време за малко, както казват нашите приятели - "футболен туризъм":

И тъй като за първи път от началото на нашето приключение Стефан, Бюлент и Деси са заедно, ви оставяме да проследите този исторически момент. Днес може и да се сливат с феновете, но утре вече ще са в режим "професионалисти"...

ДЕН 14

Днешният ден може и да е почивен за футболистите и съответно - за нашите екипи, но това не може да попречи на Стефан да напомни на Деси и Бюлент, че още не са отговорили на неговото предизвикателство за прогнози за фазата на директните елиминации.

ДЕН 13

В тринайсетия ден от нашето футболно приключение Бюлент ни отвежда на разходка из едно много любопитно място в Хамбург.

Целия репортаж гледайте в студиото ни "Трето полувреме".

Отиваме при Стефан, който (разбира се) и днес намира време да ви покаже нещичко от света зад кулисите, а именно - как си е подготвил записките за коментара на Грузия-Португалия и какво е "оцеляло" от тях до първото полувреме. Последните мачове от груповата фаза се играят сега, а развръзката очевидно ще остане неясна до последните минути. А иначе - в минутите на почивката Стефан отправи едно предизвикателство към Деси Францова и Бюлент Мюмюнов. Какво е то? - вижте:

Бюлент прие хвърлената ръкавица, сигурни сме, че и Деси няма да остане безразлична. Но преди това - атмосфера от радостта на турските фенове, които са в екстаз от класирането на своя отбор към осминафиналите:

ДЕН 12

Представете си, че гледате 90+ минути мач, в които чувате само атмосфера от терена. Странно усещане, нали? Но нашите приятели от спортната дирекция на БНТ са истински професионалисти и не бих допуснали това да се случи, дори в ден, в който "патилата нямат край", както ще чуете във видеото отдолу. Транспортните неволи днес застигат и Ивайло Ангелов в Германия и той е на косъм от това да не успее да стигне до стадиона, където ще коментира срещата между Франция и Полша. Стефан Георгиев обаче е готов да поеме щафетата, ако се наложи...

Всичко е добре, когато завършва добре и Ивайло успява да стигне преди първия съдийски сигнал. А от 22:00 Стефан ще коментира мача между Дания и Сърбия, който можете да гледате тук.

След броени дни отново ще ви показва атмосферата от германските градове, потопени в лудостта на ЕВРО 2024. Днес обаче адресът е Сан Стефано...

Франция победи Полша и Дружина Полска се прибира у дома, но както играчите, така и феновете на отбора приемат развоя на груповата фаза с настроение и достойнство. Бюлент с подробностите:

ДЕН 11

Без значение кой е денят, без значение и какъв мач предстои - Бюлент някак винаги успява да попадне сред най-шумните фенове и те никога не остават безразлични към него.

Снощи проследихме един изключително емоционален мач между Шотландия и Унгария, спечелен в крайна сметка от унгарския отбор, който обаче изживя огромен шок при контузията на един от своите играчи. Как видя тази среща - Бюлент разказва повече:

Нашият екип може и да проследил внимателно срещата, но хората, закупили си билети за ето тези места... не са имали същия късмет.

Връщаме се обратно в София, където днес Стефан и Калин ще бъдат редактори на студиото ни "Трето полувреме" с водещ Илиян Енев. Ето и кратка разходка в нашето Студио 1:

Може и да прилича на сватба, но всъщност са албански фенове, които се готвят за днешния си мач срешу Испания. Вижте:

А в следващите секунди ви показваме още малко от настроение, което създават както испанските фенове, така и албанските:

Дъската! Още от първия ден на ЕВРО 2024 Илия Груев разяснява на зрителите какво точно са направили селекционерите на отборите в Германия. Днес щафетата поема Стефан, чиято експертиза обаче не се наемаме да твърдим колко е висока…

ДЕН 10

Помните ли, че още в първия ден от Европейското ви разказахме, че в Германия са пристигнали над 200 000 шотландци. Е, десет дни по-късно те продължават да бъдат сред най-многобройните и най-атрактивни фенове по време на това първенство. А Бюлент Мюмюнов и операторът Асен Цветков попаднаха в голяма шотландска група. Уви - не чухме гайди по време на днешното им участие при нас...

Ако се чудите какво прави Стефан - коментира. Германия-Швейцария можете да гледате тук.

Верен на традициите и днес не пропусна да ви покаже малка част от магията на телевизията, в случая - последните минути преди началото на прякото предаване.

Има политически лидери, които меко казано обичат спорта. Сред тях безспорно е унгарският премиер Виктор Орбан, който днес е в Щутгарт, за да гледа мача между Унгария и Шотландия. И понеже тук ви разкриваме детайли от живота зад кадър, ни се струва подходящо да ви кажем, че Бюлент е сред колегите ни, които много често можете да чуете като Володимир Зеленски в новините "По света и у нас".

Извън това лирическо отклонение - да, спортът обединява.

ДЕН 9

Днес Бюлент ни отвежда до една жива легенда - мястото, на което някога е създаден отборът на "Борусия Дортмунд". Следва една емоционална история за силата на духа и любовта към футбола:

Колкото до емоциите, които касаят днешния ден - отново три страхотни мача, но без съмнение - всички очакват сблъсъка между Португалия и Турция. Роналдо може и да има милиони фенове по света и със сигурност мнозина днес ще подкрепят мореплавателите и от любов към техния капитан, но огромната турска диаспора в Германия дава на тима едно малко предимство - усещането, че те са домакини на днешната среща. Дали това ще им помогне, ще разберем малко по-късно днес.

Жълтата стена - най-голямата футболна трибуна в Европа с капацитет 25 хиляди седящи места. Част от "Сигнал Идуна Парк", където в 19:00 ще се срещнат Турция и Португалия. Студиото ни "Трето полувреме" започва в 18:20 - не го пропускайте.

Следва кратка история за мачове (разбира се), богатата колекция от талисмани от първенства и олимпиади на Калин Гугов и кратък гастрол на шампиона ни по тенис на маса Денислав Коджабашев, който ще провери дали може да познае резултата от последния мач за деня. Стефан разказва и показва:

Обратно в Дортмунд - Португалия си гарантира излизането от групите със своето 3:0 срещу Турция. Нали нямате съмнение, че Бюлент вече е в сърцето на агитката на победителите?

ДЕН 8

Няма как да не започнем днешния ден със страхотния финал на снощното "Трето полувреме". Да - Валери Божинов отново тегли победител в "Кадър на деня". И да - отново има какво да пожелае на печелившия:

Отиваме в Дюселдорф, където Бюлент се натъква на художник, посветил се на футболно изкуство.

Както вероятно помните, в първите дни от нашето европейско приключение Стефан се разходи до заведението за дюнери на Лукас Подолски. Днес и Бюлент не се стърпя да отиде до тази гурме забележителност.

И понеже не всичко около първенството е бляскаво - днес Стефан ви показва задния вход на БНТ и тонстудио 3, където се случва магията. А под магия визираме коментара на Калин Гугов на мача между Украйна и Словакия.

А каква беше емоцията на терена - Бюлент ни разказва, макар и да не го чуваме от еуфоричните фенове.

Повече от час след мача - Бюлент и операторът Асен Цветков не могат да се отдалечат от стадиона в Дюселдорф. Готови ли са били всички градове-домакини за мащабите на това първенство - да видим:

ДЕН 7

В седмия ден от нашата футболна одисея Бюлент се готви да отразява най-горещия мач от груповата фаза - Италия срещу Испания. Макар като го гледаме, може и да се готви самият той да участва.

Както вчера обеща, Стефан дава своите прогнози за изхода от трите мача днес:

Това, че първенството изправя едни срещу други най-добрите отбори в Европа, далеч не означава, че не предизвиква интереса на хора от цял свят. Бюлент се срещна с любители на най-великата игра от необичайни дестинации. Вижте:

След като изкоментира равенството между Англия и Дания, Стефан ни отвежда до една от фензоните в столицата.

Развръзката на вечерта - Испания победи Италия и вече е сигурен участник в осминафиналите. Емоциите на стадиона през погледа на Бюлент:

ДЕН 6

"Голям мач, голяма победа за Португалия!" - Бюлент Мюмюнов, който ври и кипи във футбола, е скри емоциите си след дебютната среща на Кристиано Роналдо за това първенство. Няма нужда да ви разказваме повече, защото видеото говори само за себе си:

И днес програмата на БНТ е наситена с мачове. Стефан ви показва как се подготвя за коментара си за срещата между Шотландия и Швейцария, която започва в 22:00ч.

Стефан може и да е готов с подготовката си за мача, който той ще коментира, но това далеч не означава, че не следи какво се случва и по другите терени. Приема и хвърлената ръкавица от Бюлент за прогнози за изхода от утрешните срещи.

Колкото до Бюлент - оказва се, че човек и добре да живее, му се налага да отиде до Гелзенкирхен. А това не е лесно. Питайте Стефан. Но какво ни разказа Бюлент - вижте:

Далеч по-спокойно преминават следобедните часове в София...

А Бюлент вече е на стадиона на Шалке в Гелзенкирген, където утре едни срещу други излизат Испания и Италия - мач, който не бива да пропускате.

Последно от Стефан за днес - този път от студио 6 на БНТ, където днес е разположена коментаторската му позиция. Всичко останало, което има да ви каже, можете да чуете в следващите малко повече от 90 минути в спортната секция на нашия сайт.

Но нашата разходка зад кадър продължава и то с много силен дебют на водещия на "Трето полувреме" Илиян Енев. Заедно с неговите гости Илия Груев, Станислав Ангелов и Александър Димитров показват, че както да говорят за футбол, така и... Вижте:

ДЕН 5

В петия ден от нашето футболно приключение Бюлент ни отвежда в Лайпциг, където тази вечер Португалия на Кристиано Роналдо излиза за първия си мач за първенството.

А Стефан, чиито глас вероятно ви е повече от познат, реши да разкрие още една тайна от кухнята на телевизията:

Поглед и към Деси и Станислав, които за пореден ден прекосяват стотици километри, а къде точно отиват ще разберете само, ако гледате студиото ни "Трето полувреме".

Минути преди началото на Португалия-Чехия, Бюлент успя да разговаря с бившия португалски национал и легенда на тима, донесъл на Португалия европейската титла през 2016г. Рикардо Куарешма.

А в Дортмунд, където малко по-рано днес Турция започна с 3:1 срещу Грузия, Деси и Станислав стават свидетели на радостта на турските привърженици, която се е пренесла далеч извън стадиона.

Обратно в Лайпциг, където Кристиано Роналдо днес официално постави рекорд като първия играч, участвал на шест европейски първенства. А пък Бюлент има късмета да е свидетел на този исторически момент.

ДЕН 4

По традиция в началото на деня ви показваме обзор на това как завърши предната нощ. След относително интересен мач между Сърбия и Англия, Стефан Георгиев, Десислава Францова и операторът Станислав Златев се опитват да се приберат в Дортмунд. Във видеото няма да видите Деси и Станислав, но пък ще видите още от транспортните неволи на Стефан:

Няколко часа по-късно вече сме при Бюлент, който се е отправил към поредната си нова дестинация. Дали за него пътуването ще протече гладко - да видим:

А за Стефан денят започва със сутрешна доза оптимизъм и нова порция близки срещи с влакове.

Бюлент най-после попадна в слънчева част от Германия и за пореден път - в море от фенове. Този път компания му правят привържениците на Румъния и Украйна, които излизат едни срещу други в 15:30ч. Разбира се, студиото ни Трето полувреме и самия мач, ще можете да проследите в програмите на БНТ.

Колкото до Стефан - той се опитва да се прибере до София за няколко дни, но както вече знаете - боговете на транспорта невинаги са на негова страна...

Мюнхен, където след минути ще започне мачът между Румъния и Украйна. Бюлент също има леки неудобства по време на придвижването, но пък във влака го посреща неочаквана изненада за румънските фенове.

Емоциите на "Алианц Арена" завладяха и Бюлент, който следи отблизо мача Румъния-Украйна:

Румъния започна участието си на европейските футболни финали с впечатляващия резултат от 3:0 срещу Украйна. Бюлент се опитва да ни разкаже повече по темата, но дори да не го чувате добре, то със сигурност можете да усетите еуфорията около него:

Междувременно Деси ни отвежда в Дюселдорф, където ври и кипи от фенове:

А Бюлент ни среща с Лео Меси... но от Румъния:

ДЕН 3

В третия ден отново ще ви покажем как всъщност завърши безкрайно дългият ден 2 от Европейското. Стефан и Станислав изминаха 750 км., но в крайна сметка успяха да бъдат точно там, където се очакваше - в море от албански фенове, които въпреки загубата от Италия, не загубиха надежда за излизане от групите. И като заговорихме за надежда - дали такава е останала у нашите приятели... вижте във видеото:

На другия полюс е настроението при Деси, Бюлент и оператора Асен Цветков, които са в бодрата компания на феновете на Испания. Фенове, оказа се, не липсват и на самия Бюлент.

Няколко часа по-късно...

А на сутринта - време е за нова порция включвания за Стефан, който довечера ще коментира мача между Англия и Сърбия. Но денят е пред нас и може би ще се намери време дори за един много специален дюнер...

Днес ситуацията при Стефан е доста по-спокойна. Или поне засега.

Както казахме - ситуацията само привидно беше спокойна.

Отиваме при Бюлент, където също има известно напрежение и се наложи намеса на полицията.

Ако внимателно сте проследили нашата история, то вероятно знаете, че Стефан и Дойче Бан не се спогаждат особено... Днес обаче залогът е голям - ще има ли коментатор мачът между Сърбия и Англия.

Както винаги, нашите приятели успяха да се справят с всичко и мачът ще си има коментар. В студиото при Радостин Любомиров обаче май има един непредвиден гост...

ДЕН 2

Вторият ден от нашето футболно приключение всъщност е продължение на първия, но тъй като стрелките на часовниците ни отдавна показват след полунощ, ви показваме и какво се случва на стадиона и около него в първите минути след края на мача, в който Германия разгроми Шотландия с 5:1.

Заедно с десетките хиляди фенове, от стадиона си тръгва (или поне се опитва) и коментаторът Стефан.

Дали утрото е по-мъдро от вечерта - не знаем, но за Стефан то със сигурност започва оптимистично. А дали ще остане така... ще научим заедно:

Отиваме при Бюлент, който започва деня си в Берлин с много ангажименти и не по-малко дъжд.

Връщаме се при Стефан и оператора Станислав Златев, които вдъхновени от скоростта на влака, в който пътуват, се отдадоха на спомени за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Но...

Разделяме се за кратко с приключенията (и премеждията) на единия ни екип, за да видим какво се случва в Берлин с наближаването на мача между Хърватия и Испания.

Нашите приятели Стефан и Станислав може и да срещнаха известни трудности в придвижването си към следващия мач, който трябва да отразят, но нищо не може да спре един истински професионалист да проследи какво се случва на терена, независимо колко далеч е от него.

Ще се опитаме да сме тихи, за да не събудим Станислав, но не можем да не ви покажем на кого се натъкна Бюлент.

А какво си казаха с Бастиан Швайнщайгер - ще научим малко по-късно.

19:00ч.

Вероятно вече гледате в ефира на БНТ 1 мача между Хърватия и Испания с коментара на Бюлент Мюмюнов и Андрей Демирев, но ние ще отскочим до Дюселдорф, където вече е Стефан Георгиев. А дали денят му се развива по план и чии фенове са по-симпатични - тези на Шотландия или тези на Англия, ще научим от самия него във видеото:

19:45ч.

Ако си мислите, че да отразяваш голям спортен форум е един безкраен празник - помислете пак:

И все пак - не всичко е загубено. Следват секунди да оптимизъм:

Последният мач за деня

Ако се чудите каква беше заветната цел на това дълго пътуване - мястото е Дортмунд, а мачът - Италия-Албания. Балканският отбор далеч не беше фаворит за двубоя, още повече срещу действащия европейски шампион. Едва 22 секунди след началото на мача, обаче, албанците отбелязаха за 0:1, с което поставиха и рекорд за най-бърз гол на европейски футболни финали. Ако все още не сте си пуснали да гледате срещата, можете да го направите тук.

Стефан също успя най-после да стигне до Дортмунд, където мачът се оказа толкова изпълнен с попадения, че само за няколко минути резултатът вече е не 1:1, а 2:1.

ДЕН 1 - НАЧАЛОТО

Нашите специални пратеници Деси Францова, Стефан Георгиев и операторът Станислав Златев вече са пред "Алианц Арена" в Мюнхен, където след минути ще започне церемонията по откриването на Европейското първенство.

Ако има човек, който със сигурност ще има страхотна гледка на мача тази вечер, то това е Стефан. А как изглежда коментаторската позиция - вижте:

Обратно в София - водещият на студиото "Трето полувреме" Радостин Любомиров проверява дали всичко е наред преди голямото откриване.

Деси, Стефан и Станислав се потопиха в атмосферата на Мюнхен. Според Стефан - там шотландци няма. А дали е така?

И ако се чудите къде е Бюлент Мюмюнов - разбира се, няма да пропуснем да ви покажем и неговите приключения. За него денят започна рано и ще приключи в Берлин, където заедно с оператора Асен Цветков ще очакват утрешната важна среща.

Колкото да атмосферата в студиото на "Трето полувреме" - разбира се, че ще ви покажем и какво става зад кулисите на футболното ни студио. Решихме да се поразходим след Радо...

Футболът си е футбол, но животът си тече. Стефан се увери с очите си...

... 24 ЧАСА ПРЕДИ ЕВРО 2024

Нашите специални пратеници потеглят към Германия. Деси Францова и операторът Станислав Златев ще ви показват всички по-вълнуващи моменти преди и след мача между Германия и Шотландия.

И тъй като един мач не може да бъде без коментатор - удоволствието да влезе в тази роля за първата среща ще има Стефан Георгиев. Ако преди това не бъде "порицан" от полицията на летището... Вижте защо:

Всичко е добре, когато завършва добре - екипът ни вече е в пълен състав и в готовност да започва работа. В готовност са и феновете в Мюнхен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още Избрано

Топ 24
Най-четени
Овладени са пожарите във Владиславово и Сълзица
Овладени са пожарите във Владиславово и Сълзица
Пожарите в страната продължават
Пожарите в страната продължават