НОВИНИ

Над 14 млн. лева за новата болница в Ямбол отпусна служебният кабинет

млн лева новата болница ямбол отпусна служебният кабинет
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 07.08.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас

С постановление на Министерския съвет се отпускат 14 379 000 лева за увеличаване на капитала на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Ямбол.

Средствата са за новата сграда на областната болница - за доставка и монтаж на инсталация за медицински газове, доставка и монтаж на медицинско обзавеждане и оборудване за общи и работни помещения и болнични стаи, допълват от областната управа.

Отпуснатата сума е за медицинско и немедицинско обзавеждане и част от необходимата медицинската апаратура, за които има сключени договори по обявени обществени поръчки. Строителните дейности по новия болничен комплекс са приключени на 99%, уточни пред БТА директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" д-р Панайот Диманов.

Казусът с новата болница в Ямбол има над 40-годишна история. Строителството на 12-етажната сграда започва още в края на 70-те години на миналия век, като оттогава досега е спирано и възобновявано няколко пъти. Поредното ѝ довършване започна през март 2021 г.

Настоящата областна болница в Ямбол е единствената в страната от т. нар. павилионен тип. Разположена е в 17 отделни амортизирани сгради, някои от които са строени преди повече от 100 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандалния случай с 1500 лева за преглед на дете: Колко плащаме за медицинскитe услуги на морето
След скандалния случай с 1500 лева за преглед на дете: Колко плащаме за медицинскитe услуги на морето