НОВИНИ

Над 700 000 ученици отново на училище

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
06:05, 15.09.2022 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първи учебен ден - изцяло присъствено, след ковид ограниченията в последните две години. Близо 717 000 български ученици влизат в клас. За първи път прага на училищата ще прекрачат и над 57 000 първокласници. А за някои учебните часове ще бъдат 40 вместо 45 минути.

В столичното 18-о училище тържеството започна точно в 10 ч. с издигането на националния флаг, прозвуча и химнът на Република България. Присъства служебният министър на образованието Сашо Пенов, който би първия звънец, както и посланиците на САЩ и Япония.

"Ние сме в бюджетна процедура и във връзка с индивидуализацията на ситуацията, на всяко конкретно място ще се преценява по какъв ред в рамките на закона ще се преодолеят евентуалните затруднения във връзка с икономическата ситуация в страната. Максималната цел, към която се стремим, е присъствено обучение в училищата. И само при форсмажорни обстоятелства да се търси онази най-добра форма, която би допринесла за по-доброто образование на нашите деца", коментира проф. Сашо Пенов - служебен министър на образованието.

Вижте и още във включването на Елиана Димитрова.

Чуйте последните новини, където и да сте!

Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
544 са новите случаи на коронавирус
544 са новите случаи на коронавирус
Слънчево време в първия учебен ден
Слънчево време в първия учебен ден