НОВИНИ

Надал: Винаги е било супер специално да играя срещу Джокович

Двамата най-успешни тенисисти на всички времена са играли помежду си рекордните 59 пъти преди, като Джокович води с един успех.

Рафаел Надал Париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
01:20, 29.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал омаловажи надеждите си за нова знаменита победа над Новак Джокович, когато двамата стари съперници ще се срещнат във вълнуващ двубоя от втория кръг на турнира по тенис на Олимпийските игри в Париж в понеделник.

Двамата най-успешни тенисисти на всички времена са играли помежду си рекордните 59 пъти преди, като Джокович води с един успех, но не и след четвъртфинала, спечелен от испанеца на Откритото първенство на Франция преди две години. Сега те ще се срещнат на една и съща сцена и за втори път на Олимпиадата, 16 години след като Надал се справи със сърбина на полуфиналите в Пекин.

Рафаел Надал преодоля първия кръг на олимпийския турнир по тенис, след като се наложи над Мартон Фучович (Унгария) в три сета - 6:1, 4:6, 6:4.

"Намираме се в различни ситуации в кариерите си. Той идва от финал на турнир от Големия шлем, а аз не съм много добре здравословно в последния две години. Нека да видим, това е специално място. Просто ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да се насладя възможно най-много. Винаги е било супер специално да играя срещу Новак", заяви испанецът.

"Няма съмнение, че ще бъде страхотно. Разликата е, че обикновено играем за финали или полуфинали, но това е само втория кръг. Почти във всеки един мач, който играх срещу него, бях в различна ситуация от тази, която съм днес, така че това го прави много по-трудно за мен. Сега съм по-неубедителен, но винаги имам надежда, винаги вярвам", добави Надал.

Джокович описа възможността за мача като "един последен танц" след жребия, а в събота, той каза за 14-кратния шампион на Откритото първенство на Франция Надал: "Да играя с него е като финал за мен".

"Във всеки турнир и особено тук, знаейки какво е постигнал и какво е направил за нашия спорт, особено тук на "Ролан Гарос" - рекордите му говорят сами за себе си. Така че го очаквам с нетърпение. Ако се изправим един срещу друг, вероятно ще бъде за последен път, в който играем на голяма сцена, така че съм сигурен, че хората ще се забавляват", каза Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коки Кано е новият олимпийски шампион на шпага
Коки Кано е новият олимпийски шампион на шпага