НОВИНИ

Най-хладно днес беше в София и Драгоман

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 06.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно ветровито и необичайно хладно за периода беше времето и днес - 86 км/ч достигнаха поривите на вятъра в Бургас, а максималната температура там беше едва 23°. Най-хладно беше в София и Драгоман - 22°.

Още в близките часове вятърът временно ще отслабне и през нощта ще е до умерен. В много райони облачността ще намалее до незначителна. Сутринта ще бъде много хладно с минимални температури между 10° и 16°, малко по-високи на места по Черноморието.

През втората половина на деня облачността ще е разкъсана, в източните райони от страната – значителна, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 21° и 26°.

Североизточният вятър отново ще се усили и ще е умерен, в Югоизточна България временно силен. Там, както и по Черноморието, остава в сила и предупреждение от първа степен – код жълто. На морския бряг ще преобладава облачно време, с малка вероятност за превалявания. Вятърът ще е умерен, по южното крайбрежие временно силен, от североизток. Максималните температури ще са около 23 - 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Ветровито ще бъде и в планините, където ще духа умерен, временно силен източен вятър. Облачността ще е променлива. В отделни райони е възможно да превали. Максималните температури в курортите – от 8° на Алеко,12 - 13° в Пампорово и Боровец до 18° в Банско.

Слънчево време ще преобладава утре в по-голямата част от Западна и Централна Европа, а също и в Беларус, Украйна и южните райони от Европейска Русия, докато в северната половина ще бъде облачно, на много места с валежи. Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Балканите, където постепенното захлаждане ще продължи.

И в близките дни у нас ще се задържи ветровито и сравнително хладно с максимални температури между 20° и 25°. Облачността ще е предимно значителна, ще има и валежи - в четвъртък главно в Южна България, а в петък – в източните райони от страната. Още в петък вятърът ще отслабне, в събота предстои и слабо затопляне, ще има и повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха Пеле в болница
Приеха Пеле в болница
Румен Радев: Актът на Съединението не е мъртва история, а урок по единение
Румен Радев: Актът на Съединението не е мъртва история, а урок по единение