НОВИНИ

Най-тежко пострадалият българин при инцидента с ферибота има проблем със застраховката

Айше Сали
от Айше Сали
20:40, 07.03.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Общество
Слушай новината

След пожара с ферибота в Йонийско море най-тежко пострадалият българин - Алекси Панев, с когото наш екип разговаря първи в болницата на о. Корфу, има проблем със застраховката.

Работодателят на международния шофьор е трябвало да я сключи преди той да тръгне на път. Алекси Панев обаче твърди, че не се е подписвал под застрахователна полица, заради което може да остане без обезщетение. От транспортната фирма отказаха коментар по случая.

Липсата на копие от застрахователна полица може да остави Алекси Панев без обезщетение след пожара на ферибота. Защото не е ясно дали е бил застрахован от работодателя си преди пътуването.

По думите му служител от застрахователния отдел на фирмата е разговарял с него, за да подпише след инцидента.

Въпреки твърдението на работодателя, че е платил на санитарки да се грижат за Алекси Панев, той е недоволен от отношението на фирмата към него. В същото време е признателен на медиците в болницата.

Заради всичко това шофьорът е решен да си търси правата в съда. Според юристи обаче е необходима повече конкретика за разнищването на случая. Засега хипотезите са две - или е сключена колективна застраховка и затова подписът на Алекси Панев не е бил нужен, или правилата са заобиколени и за да излезе по-евтино, е направена туристическа застраховка, която шофьорът уж е трябвало да си направи сам.

Работодателят на Алекси Панев отказа да коментира случая с мотив, че въпросът е предмет на вътрешна информация и всичко е казано на самия пострадал.

А близките на Алекси Панев ни посрещнаха с благодарност. Чрез репортажа на БНТ от болницата на о. Корфу за пръв път са успели да го видят след пожара.

Разказ от болницата на най-тежко пострадалия българин от изгорелия ферибот

"Сега съм спокоен, защото съм си у дома. 15 дена изкарах в болницата. Грижиха се хората прекрасно за мене. Целият персонал на болницата", казва той.

Мъжът се надява да се възстанови скоро и отново да пътува из Европа, но с друга фирма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снеговалежът намалява, ще е слаб и само на отделни места
Снеговалежът намалява, ще е слаб и само на отделни места
Венци Стефанов: Доволен съм от жребия за Купата, всичко в Славия ми харесва
Венци Стефанов: Доволен съм от жребия за Купата, всичко в Славия ми харесва