НОВИНИ

Специално за БНТ: Журналистът Бруно Бекман от Киев, където със страх очакват съдбата на града

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 07.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Как Киев продължава да живее в очакване на настъплението на руските сили?

Въпреки че обстановката в столицата става все по-тягостна и тежка, много от жителите му отказват да го напуснат - за всичко това и тази вечер от Киев предава специално за БНТ Бруно Бекман, белгийски журналист и продуцент в Евровизия. Той е един от малцината останали чуждестранни журналисти в Украйна.

Битката за Киев: Специално за БНТ разказва журналистът Бруно Бекман

Специално за БНТ: Опустелият Киев, заснет от белгийския журналист Бруно Бекман

Предложената евакуация от четири града беше определена като цинизъм тук, в Киев. Говорител на президента Зеленски я нарече твърде цинична и неморална и единствено в услуга на руските телевизии, за които предлага идеалните кадри. Междувременно Министерството на външните работи на Украйна потвърди, че от четирите града днес не е имало евакуация заради подновени обстрели. Не успяхме да проверим тази информация от независим източник. Днес не успяхме да осъществим контакт с Мариупол, но разговаряхме с наши източници в Харков и те потвърдиха, че през последните 24 часа са били поразени само граждански обекти, а градът все повече и повече започва да прилича на чеченската столица Грозни през 1999 г. А днес тук измина още един ден от живота на един град, който със страх очаква съдбата си. Нито един от гражданите на Киев, с които разговаряхме днес, не изрази желание да напусне града. Всички те са готови да защитават своя град и да се борят, разказа Бруно Бекман, журналист и продуцент в EBU.

Специално: Проф. Станчев от Харков за дългия път на евакуацията през бомбардировки и сражения

Стотици хиляди хора са в капан под тежки бомбардировки в Украйна

Единствената евакуация, на която станахме свидетели днес, беше на хора, напускащи Ирпин, град на 26 км на север от центъра на Киев, откъдето говоря аз сега. Евакуацията се състоя на фона на непрестанна стрелба, допълва Бруно Бекман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От епицентъра на войната: Фотографът на Ройтерс Макс Левин в специално интервю за БНТ
От епицентъра на войната: Фотографът на Ройтерс Макс Левин в специално интервю за БНТ
Анте Шимунджа: Безкрайно ценна и напълно заслужена победа
Анте Шимунджа: Безкрайно ценна и напълно заслужена победа