НОВИНИ

Найден Боричев: За топ 24 на ЕП на Фейгин ще ѝ е необходим резултат като на Универсиадата

найден боричев топ фейгин необходим резултат универсиадата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:10, 23.01.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на Eвропейското първенство по фигурно пързаляне в Еспоо, Финландия, което започва от 25 януари.

Двамата участваха на Зимната Универсиада, където бяха с треньора и бивш национален състезател Найден Боричев, който сподели очакванията си за шампионата на Стария континент.

"Двамата направиха не лоша генерална репетиция за европейското първенство. Представиха и двете си програми, допуснаха някои неточности, от които да си извадят поука. Саша завърши 12-та при жените, а Лари е 19-ти при мъжете. При мъжете, където ще ни представя Лари Луполоувър, може би ще бъде най-голямата ролетка. Няма изявен фаворит. Може да прозвучи странно, но състезателите от Италия, от Грузия, от Латвия според мен ще спорят за призовите места. Грузия (заради руските състезатели с грузински паспорти) ще се окаже една от големите сили на това европейско първенство заедно с фигуристите на Италия. При жените мисля, че Леона Фендрикс няма да има никаква конкуренция. Видяхме нейните качества в Гран При сериите и във финалите, сега или никога е нейния шанс да стане европейска шампионка", заяви Боричев пред БНР.

Бившият национален състезател коментира още какви са шансовете на двамата български представители в лицето на Фейгин и Луполоувър.

"Александра е много стабилна в последните години по отношение на представянето си на европейските първенства. Не пропуска е сред финалистите, да бъде близо до топ 10. Ако успее да постигне резултата от кратката програма, който записа на Универсиадата съм сигурен, че отново ще бъде в борбата за десятката. Колкото до Лари – тепърва ще видим каква ще бъде техническата сложност на неговата кратка програма и с какво трябва да атакуваме финалните 24, тъй като за нашите фигуристи е важно да присъстват и във втория състезателен ден на надпреварата. Без четворен скок в кратката програма на Лари ще му бъде много трудно да се класира за финал и ще трябва да разчита на грешки на съперниците си. Ще вземем решение на място спрямо това каква е успеваемостта на четворните. Ще зависи от това как се чувства той и какво е неговото мнение по отношение на това ще се справи ли със задачата в рамките на първите 30 секунди да изпълни четворен луц, който е заложен в кратката му програма", каза Найден Боричев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН внесе подписка за референдум за парламентарна или президентска република
ИТН внесе подписка за референдум за парламентарна или президентска република
БАБХ изгуби възможност да обжалва по казуса с "Евролаб 2011" заради невнесена в срок държавна такса
БАБХ изгуби възможност да обжалва по казуса с "Евролаб 2011" заради невнесена в срок държавна такса