НОВИНИ

Намериха изгорял джипа, с който са избягали извършителите на грабежа в Перник

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:19, 19.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
Слушай новината

Откриха опожарен джипа, с който вчера беше извършен обир на инкасо в Перник. От охранителната компания съобщиха, че все още се уточнява сумата, която е открадната. Първоначалната информация беше за около 1 милион лева. Проверка на отдела за вътрешна сигурност в компанията не е установила данни техни служители да са замесени в нападението.

Колата била открита над пернишкия квартал "Църква" в близост до магистрала "Струма".

Вчера малко преди 16.00 часа бе извършено въоръжено нападение над екип и инкасо автомобил на компанията.

По първоначална информация инкасо автомобилът е нападнат от четирима въоръжени мъже.

От фирмата обявиха награда от 200 хиляди лева за надеждна информация за нападението. Според източници на "Пo света и у нас" разследващите са иззели записи от много охранителни камери.

На част от кадрите се вижда колата с нападателите. Възможно е те да са били петима. Според една от версиите, петият от групата е управлявал автомобила, с който всички са се оттеглили, след като са изоставили и подпалили джипа, с който е извършен въоръжения грабеж.

Александър Митев, управител на охранителната фирма: Абсолютно категорично сме провели нашите вътрешни процедури по това да установим лоялността на служителите, органите на реда също. Категорично се отхвърля възможността наши служители да са въвлечени или да са информатори на това деяние. Събитието се случва доста бързо, нападателите са въоръжени, маскирани, очевидно имат подход който показва тяхната насоченост към това което правят, не е случайно престъпление при всички положения. Наградата ще бъде дадена на човека, който е дал достоверната информация разбира се след като бъде приключено производството и се установят кои са конкретните извършители на деянието. Вярваме, че първите часове и дни са доста важни за разкриването на всяко едно такова добре организирано престъпление. Това ще подпомогне и органите на реда, вярвам че това ще и мотиватор за хората които наистина имат някаква ценна информация да я споделят. Отделно това е международна практика, която дава доста добри резултати.

Разследващите са установили, че нападателите са наблюдавали няколко дни маршрута на инкасо автомобила.

Най-вероятно нападението е било много добре планирано. Предполага се, че има и пети участник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържани са извършители на побой над фелдшер в град Роман
Задържани са извършители на побой над фелдшер в град Роман
Кола се блъсна в стълб пред двореца „Врана“
Кола се блъсна в стълб пред двореца „Врана“