Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток в Димитровградско

от БНТ
12:06, 19.12.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Слушай новината

7 села в община Димитровград останаха без ток, след като пиян шофьор се блъсна в електрически стълб. Екипи на електроенергийното дружество часове наред се опитват да отстранят аварията, причинена от инцидента. В повечето села захранването беше възстановено за около час, но село Крум все още е без електричество.

Инцидентът станал около 18.00 ч. снощи. Микробус се удря в електрически стълб в края на селото. Събаря го и токът в 7 села спира. Шофьорът е прегледан от дошлия на място медицински екип и след това е задържан. Оказал се пиян.

"2,45 промила в кръвта е доста висока стойност, но аз този човек го познавам като човек, който не употребява често алкохол. Това може би е бил инцидент", обясни кметският наместник на селото Златка Тенева.

След около час в повечето села токът е пуснат, но в село Крум остават на тъмно цяла нощ.

Хората тук са свикнали с подобни инциденти. Само преди няколко месеца камион събори друг стълб наблизо.

"За секунди става аварията, падне ключ или нещо, наведеш се да го вземеш, с едната ръка врътнеш и готово", коментира Петко Ганчев.

В района има поставени знаци за ограничение на скоростта, но на този етап няма възможност да бъдат поставени "легнали полицаи".

"Това е невъзможно, защото поставянето на тези "легнали полицаи" предполага по-големи изисквания. Не могат да се поставят в момента, затова наблегнахме на пътната сигнализация, на маркировката, имаме сигнализация за пешеходна пътека", допълни кметският наместник.

Заради липсата на електричество село Крум остана и без вода, тъй като помпите не работят.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха 2 тона канабис на "Дунав мост 2"
Задържаха 2 тона канабис на "Дунав мост 2"
Кино на открито и в гондола - предлага филипинската столица Манила
Кино на открито и в гондола - предлага филипинската столица Манила