НОВИНИ

Театър "Българска армия" на 70 години

bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 19.12.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Още
Слушай новината

Театърът на Българската армия навършва 70 години.

За съжаление, пандемията от коронавирус е попречила на честването през ноември. В "Денят започва с Георги Любенов" директорът на театъра Мирослав Пашов разказа за подготовката. В студиото бяха и актьорът Георги Кадурин и актрисата и PR на театъра Лара Златарева.

"Имахме цели шест дати, на които трябваше да честваме, имахме огромното желание да поканим всички наши ветерани, приятели, всички, които ни обичат и които са били винаги с нас. За голямо съжаление, ковидът малко ни спря, но аз съм повече от убеден, защото съм заклет оптимист, че това честване ще се случи, тъй като целият сезон сме го посветили на честването на 70-годишнината на театъра на Армията", разказа директорът.

По думите му, през годините в театъра са се изградили едни особени вътрешни взаимоотношения.

"Едното от които за мене е приемствеността. И до този момент доайенът на театъра Васил Михайлов играе на сцената, с него са актьори от самото начало на театъра като Иван Налбантов, Петър Димов, като Меглена Караламбова. Всички те са с нас и участват активно в репертоара на театъра. Другото е редът и дисциплината. Армейският дух е запазен", каза още Пашов.

Според Георги Кадурин театърът си има нужда от малко блясък, макар и изкуствен, а тази пандемия го лишава именно от това - от неговата празничност.

"За актьора се превръща в някаква такава мимикрия в 30%-ен салон, публиката с маски, реакциите са различни - не само защото е по-малко, а има някакво витаещо, не страх, но не чрезвичайно поведение на публиката", коментира той.

По думите му, театърът е станал много по-динамичен.

Според директора Мирослав Пашов този натиск на пандемията не може да не роди безумия.

"Затова, аз мисля, че точно ние, които, дето се казва, сме на първа линия, с театъра, с качествата, с възможностите си, сме тези, които ще внесем един нов дух, едно спокойствие в хората", допълни той.

Хората искат да избягат по някакъв начин от тази информационна вълна и искат да отидат някъде, където да чуят нещо различно, допълни Лара Златарева.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте други теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик (Пловдив) с първо поражение в Балканската Лига
Академик (Пловдив) с първо поражение в Балканската Лига
Ахмед Батаев донесе пети медал за България от Световната купа по борба
Ахмед Батаев донесе пети медал за България от Световната купа по борба