НОВИНИ

Откриха зимния сезон в Пампорово

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:28, 19.12.2020
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
Слушай новината

Откриват зимния сезон в Пампорово - без тържества заради епидемичната обстановка, но с надежда за достатъчно скиори, които да спасят сезона.

Под връх Снежанка има достатъчно сняг, отворени са 6 писти, съоръженията работят. Най-нетърпеливите скиори вече направиха първите си спускания. Сезонът стартира при необичайни условия - пандемия от коронавирус и стриктни противоепидемични мерки. Туристите трябва да са добре екипирани, с каски, очила, маски, ръкавици.

В Пампорово няма кабинков лифт, съоръженията са открити и това до голяма степен дава повече сигурност, при спазване на стриктна дезинфекция.

Мерки са взети и в хотелите - навсякъде има дезинфектанти, бележки за спазване на дистанция, предпазни прегради, мери се и температурата на гостите.

С шест отворени писти и стриктни противоепидемични мерки Пампорово стартира зимния сезон. За да се гарантира по-голяма безопасност на туристите, част от услугите са дигитализирани. Така, например резервациите и покупката на лифт карти и ски пакети вече могат да се правят чрез онлайн платформа.

"Човек, закупувайки си лифт карта, получава QR код, който се сканира на устройството за възпроизвеждане на лифт карта и той може да я получи абсолютно безконтактно", обясни Мариян Беляков.

Специални правила има и в ски гардеробите.

"Нашия ски гардероб е много широк, просторен, могат да се обслужват до
десет човека, като един от друг разстоянието се спазва от два метра, плюс това има дезинфектанти при влизане, всичко ще се дезинфекцира на определен график през два часа", заяви Стефан Масурски, който е собственик на ски гардероб.

До 27 декември лифт картите са на по-ниски цени. Дневната струва 52 лева за възрастен и 31 лева за дете. Първите скиори вече са на пистите.

Този сезон Пампорово ще разчита основно на българските туристи.

"Тази година въведохме една нова възрастова група с по-ниска цена, тя ще бъде за младежи до 18 ненавършени години, с което целим да мотивираме повече семействата с по-големи деца", допълни Мариян Беляков.

Засега очакванията са ски зоната да е пълна с туристи основно през уикендите.

Репортер: Величка Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в COVID отделение на частна болница в Турция взе 8 жертви
Пожар в COVID отделение на частна болница в Турция взе 8 жертви
Италия налага пълна карантина за празниците
Италия налага пълна карантина за празниците