НОВИНИ

Задържаха 2 тона канабис на "Дунав мост 2"

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 19.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Слушай новината

Два тона канабис, деклариран в транспортните документи като растителен отпадък, задържаха митничари на "Дунав мост - 2" при Видин. Контрабандната стока е открита в товарен автомобил на излизане от страната.

Задържани са водачът и пътуващият с него, които са български граждани. По прогнозни цени контрабандната стока е за над два милиона лева. Предстоят експертизи, които да установят точното количество.

"При физическия контрол на стоката се установява, че това не е отпадък, а са цели растения заедно със съцветията и листата, конопени растения, които вече не могат да се движат свободно по този начин", обясни началникът на отдел "Борба с наркотрафика - Дунавска" в Агенция "Митници" Иво Поаков.

"Иззет е товарът, иззето е моторното превозно средство, а събраните материали са докладвани на Окръжна прокуратура - Видин. Водачът е български гражданин, пътуващ с още едно лице - също български гражданин. В рамките на деня ще им бъде повдигнато обвинение за контрабанда и изготвено искане до Окръжен съд - Видин за вземане на най-тежката мярка "Задържане под стража", заяви окръжният прокурор Ваня Ненкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел и Лондон имат 48 часа да постигнат споразумение
Брюксел и Лондон имат 48 часа да постигнат споразумение
Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток в Димитровградско
Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток в Димитровградско