НОВИНИ

Облачно и мъгливо време и в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 19.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
Слушай новината

Слънце в планините и мъгла в по-ниското не само днес, но и през следващите дни.

В равнинната част ще се задържи облачно и мъгливо и в следващите часове, в отделни райони ще има и ръмежи, докато в планините слънцето ще е много щедро и там ще е по-топло от обичайното. В останалата част от страната температурите ще бъдат предимно между 3° и 8°.След обяд, главно над Югозападна България ще има разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта.

През следващото денонощие времето ще остане почти без промяна. През нощта и преди обяд отново на много места ще е облачно и мъгливо, в отделни райони с ръмежи. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 3° и 8°. След обяд на места видимостта ще се подобрява, но в източните райони ще превали и слаб дъжд.

Отново обаче, слънчево времето в планините. Там ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите в курортите ще са от 2 до 7 градуса.

Не само у нас, но и в по-голямата част от полуострова ще остане облачно и мъгливо. Ниска облачност и мъгла ще има и в централноевропейските страни. Над Западна Европа ще бъде предимно облачно, на много места с валежи. Дъжд ще вали по крайбрежието на Норвегия и северозападните райони на Европейска Русия, докато в крайните източни райони от континента валежите ще са от сняг.

В началото на следващата седмица времето в страната ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като видимостта ще се подобри чак към сряда, тогава и облачността ще се разкъса, в отделни райони временно и ще намалее. Дневните температури ще се повишат. В четвъртък затоплянето ще продължи. Тогава ще е по-често облачно, но вероятността за валежи е малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа с жертви на пътя София – Бургас
Тежка катастрофа с жертви на пътя София – Бургас
Куклена актриса готви за медиците на първа линия в Благоевград
Куклена актриса готви за медиците на първа линия в Благоевград