НОВИНИ

Нападки и остри критики между кандидатите за президент на САЩ

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:26, 23.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
По света

Засилено присъствие на силите за сигурност в градовете, в които има протести - това е поредното решение на американския президент Доналд Тръмп, в опит да потуши нестихващото вече втори месец напрежение.

Според Тръмп, отговорност за размириците носят губернаторите и кметове демократи. Критики към президента-републиканец не липсваха и от противниковия лагер - кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън го определи като първия държавен глава расист.

Повече полиция, в отговор на двумесечните скандирания за край на полицейското насилие в Съединените щати. Доналд Тръмп обяви категоричното си намерение да сложи край на сблъсъците в няколко американски града. По думите му, е време за "щурм" на федерални агенти към горещите точки на престъпления. Сред тях Чикаго, Канзас Сити, Портланд и Атланта. Според Тръмп, отговорността за сблъсъците по време на протестите, както и за ръста на престъпността, е изцяло на управниците-демократи.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Крайно настроени политици подкрепиха протестите и станаха част от превръщането на полицията в злодеи. Опитът им да извлекат дивиденти за себе си, доведе до скок на престъпността. Кръвопролитието трябва да спре и то ще спре!

200 федерални агенти ще бъдат разположени в Чикаго, 30 в Албъкърки и Ню Мексико, 200 в Канзас. Не се изключва през следващата седмица агенти да бъдат изпратени и в Ню Йорк. Според кметовете на споменатите от Тръмп градове, непоискано разполагане на федерални войски, е в нарушение на Конституцията.

А кандидат-президентът на Демократите Джо Байдън стигна и по-далеч, наричайки Тръмп първия президент-расист. Двамата с Барак Обама обсъдиха предстоящите избори и не скриха критиките си към действащия президент.

Според допитване на агенция Ройтерс, към момента Джо Байдън изпреварва Доналд Тръмп с между 16 и 18%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обиски в офисите на "Фиат" заради разследване на измама с дизелови емисии
Обиски в офисите на "Фиат" заради разследване на измама с дизелови емисии
Над 15,3 милиона души по света са заразени с коронавирус
Над 15,3 милиона души по света са заразени с коронавирус