НОВИНИ

Напрежение и скандали в пленарната зала - за какво се караха депутатите

Николай Минков
от Николай Минков
20:16, 16.04.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Три парламентарни комисии бяха сформирани днес. Бюджетната и здравната оглавиха депутати от "Демократична България", а "Има такъв народ" поема правната комисия. Първата временна комисия в този парламент е за проверка на публичните харчове по време на управлението на Бойко Борисов, оглавена от Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!".

Напрежението от парламентарния маратон, започнал от сутринта, продължи да ескалира и в късния следобед достигна своята кулминация в точката за обсъждане на това дали премиерът в оставка Бойко Борисов трябва да представи плана за Възстановяване и устойчивост. Вместо него, в пленарната зала дойде вицепремиерът Томислав Дончев.

Мая Манолова, "Изправи се! Мутри вън!": Очаквано, Борисов - премиерът беглец, генералът беглец, за трети път от началото на парламента да се яви пред народните представители. И една от стъпките за връщането на достойнството на парламента ще бъде довеждането на Борисов тук пред народните представители.

Лъчезар Иванов, ГЕРБ-СДС: Аз се обръщам към вас г-жо председател, която добре познавате Конституцията, не може от тази трибуна министър-председател или народен представител да бъде обиждан с всякакви епитети.

Филип Станев, "Има такъв народ": Искам да ви кажа с широка усмивка от тук. Днес се оказа, че бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя.

Цвета Караянчева, ГЕРБ-СДС: Омразата не е добра основа за изграждане на съгласие. И политическа енергия, впрегната само в омраза, е загубена енергия. Хората не са ви пратили тук да правите циркове, а да работите.

Татяна Дончева, "Изправи се! Мутри вън!": Народното събрание реши - първо задължава Бойко Борисов да представи Националния план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането му. Приключваме точката, решението е прието.

Репортери: Николай Минков, Ирина Цонева
Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия затваря морето край Крим за кораби, Зеленски на разговори за помощ в Париж
Русия затваря морето край Крим за кораби, Зеленски на разговори за помощ в Париж
Доайенът на 45-ото НС: Коя е Мика Зайкова?
Доайенът на 45-ото НС: Коя е Мика Зайкова?