НОВИНИ

Първи коментар на отстранения кмет на Благоевград: Изненадан съм от решението на съда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 16.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Отстраненият кмет на Благоевград Румен Томов с първи коментар след окончателното решение на Върховния административен съд за отстраняването му от длъжност. Томов е категоричен, че отново ще се включи в кметската надпревара, а междувременно, в следващите дни, той допуска, че ще има трусове и криза в общинската администрация.

Румен Томов заяви, че е изненадан от решението на Върховния административен съд, който преди два дни окончателно го отстрани от длъжност.

"Определено ме изненада решението на ВАС. Изключително странно и за мен е необосновано. Аз съответно ще се кандидатирам отново, за мен са гласували 19 000 жители на община Благоевград и аз не мога да подведа тяхното доверие", заяви Румен Томов.

Тъй като общината официално няма кмет, а временно изпълняващ длъжността ще бъде избран най-вероятно следващия петък, Румен Томов допуска трусове в следващите дни.

"Сега, след като те не са упълномощени, тъй като аз не съм на тази длъжност, в момента деловодството е спряло, чакаме да се реши казусът и тогава продължават да излизат документи", допълни Румен Томов.

Иначе нов кмет в Благоевград ще избират най-вероятно в края на юни, а хората в града приемат по различен начин новината за предстоящия местен вот.

Пред журналисти Румен Томов заяви, че ще се яви на изборите като независим кандидат, но ще разчита на подкрепата на различни политически партии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разхлабват още мерки от понеделник
Разхлабват още мерки от понеделник
10 предприятия съкращават работници в Русенска област
10 предприятия съкращават работници в Русенска област