НОВИНИ

8 жертви на стрелба в Индианополис, нападателят се самоуби

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:31, 16.04.2021
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

Осем убити и много ранени при поредно масово убийство в Съединените щати. Трагедията се разигра в обект на куриерска фирма в Индианаполис, щата Индиана. Нападателят сам е сложил край на живота си, мотивите му остават неясни. Трагедията се разигра дни след като президентът Джо Байдън обяви първи мерки за затягане контрола над огнестрелните оръжия.

Нападателят е открил огън с автоматично оръжие в склад на куриерска фирма край международното летище в Индианаполис. Според полицията е действал сам. По време на кризата силите на реда не са произвели нито един изстрел.

"Осем души с огнестрелни рани бяха обявени за мъртви на място. Други с наранявания са транспортирани до местните болници или са успели да стигнат дотам сами", заяви Джинай Кук - говорител на полицията.

Шефът на полицията в Индианаполис посочи с горчивина пред СиЕнЕн, че много хора не умеят да решават конфликти и често много лесно вадят оръжие. Стрелбата е заварила един от оцелелите в почивка.

"Не мога да повярвам. Отивам на работа, за да изкарам някакви пари. Не знам защо някой ще носи оръжие на работа или как може да има толкова остър спор, че да се стигне до стрелба", споделя оцелял.

Поне 30 са убитите при безразборна стрелба в Съединените щати само миналия месец. Близо 12400 са жертвите на насилие с оръжие в страната за тази година, 147 от тях при масови инциденти.

Президентът Джо Байдън санкционира самоделните оръжия, засили предварителните проверки и усилията по превенция на насилието. По-строг контрол обаче изисква одобрение на Конгреса и ще срещне силен отпор от републиканците.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 предприятия съкращават работници в Русенска област
10 предприятия съкращават работници в Русенска област
Моловете отвориха при строги мерки и ограничения
Моловете отвориха при строги мерки и ограничения