НОВИНИ

Главчев: Решението премиерът в оставка да бъде изслушан в НС е в разрез с разпоредбите

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 16.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Решението да бъде задължен премиерът в оставка Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на 21 април в Народното събрание и лично да представи Плана за възстановяване и устойчивост беше вкарано в разрез с разпоредбите за организация дейността на парламента. Това заяви в "Още от деня" депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев.

По думите му абсурдна е била и процедурата по гласуването на оставката на правителството на кабинета "Борисов 3". Реакцията и поведението на ПГ на ГЕРБ в пленарна зала днес не са били с цел да пазят Борисов от никого.

Главчев коментира, че Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде внесен в Европейската комисия до 30 април, а сега е внесен в Народното събрание за обсъждане. Сроковете се спазват, увери депутатът от ГЕРБ.

Той обясни, че днес председателстващата заседанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, за да представи Плана.

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е искала да се спази процедурата и правилата и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Главчев призова да се спазват законите, въпреки че разбира припряността на партиите, които в момента сформират мнозинство срещу победителя на изборите, за да променят държавата така, както те си я представят.

Той каза, че не разбира упорството на депутатите да искат идването на Бойко Борисов в парламента, тъй като човекът, който трябва да представи Плана за развитие и устойчивост е Томислав Дончев.

Още вчера се усетихме, че сме в опозиция от всички партии, които искаха промяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание, допълни още Главчев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономическите министри от ЕС обсъждат Плана за възстановяването след пандемията
Икономическите министри от ЕС обсъждат Плана за възстановяването след пандемията
8-часови дебати във втория ден на новия парламент (Снимки)
8-часови дебати във втория ден на новия парламент (Снимки)