НОВИНИ

Нарушител проникна в правителствената авиобаза на САЩ

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
08:16, 06.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Американските Военно-въздушни сили започват цялостен преглед на сигурността, след като нашественик успя да проникне в базата "Андрюс", където се съхранява президентският самолет "Еър Форс 1".

Невъоръжен мъж се е качил в самолет Си-40 от правителствения авиопарк. Нарушителят е задържан, засега няма данни да е свързан с екстремистки групировки.Той е бил предаден на местните органи; при пробива няма пострадали. Нарушителят има две предишни провинения.

База "Андрюс" в Мериленд е разположена на 24 км от Белия дом в столицата Вашингтон и често се използва от президента, вицепрезидента и други лидери. От тази база в петък държавният глава Джо Байдън замина за почивните дни за щата Делауеър - първият уикенд извън Вашингтон, след встъпването му в длъжност.

Всеки в Пентагона и Военно-въздушните сили разбира сериозността на проблема. Направени са корекции в протоколите за сигурност в "Андрюс". Наредили са пълно разследване и дори нещо повече - преглед на протоколите за сигурност и обектите в целия свят. Нека да оставим следователите да си свършат работата, заяви Джон Кърби, говорител на Пентагона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима българи са задържани в Гърция с фалшиви PCR тестове
Четирима българи са задържани в Гърция с фалшиви PCR тестове
Гърция затяга мерките в почивните дни
Гърция затяга мерките в почивните дни