НОВИНИ

Настъпи астрономическото лято

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 21.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Точно в 6.32 ч. тази сутрин настъпи астрономическото лято. Днес е и най-дългият ден в годината за нашите географски ширини. Той ще трае 15 часа и 19 минути.

В първите часове от новия сезон времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Ще има условия и за градушки.

Дневните температури ще се повишат, но максималните ще са в широк интервал, от 25° - 28° в източните райони до 30° - 33° на запад.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа морски бриз.

Максималните температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 19° - 21°.

И в планините слънцето ще е повече в сутрешните часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от източната половина от страната ще превали, на места и ще прегърми.

Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 15°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, през повечето дни от север-северозапад. Температурите ще се повишат значително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на заразените с "Делта" варианта на COVID-19
Расте броят на заразените с "Делта" варианта на COVID-19
27 са новите случаи на коронавирус за денонощието
27 са новите случаи на коронавирус за денонощието