НОВИНИ

Назначиха още четирима заместник-министри

ден отворените врати министерския съвет
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 14.06.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Четирима заместник-министри са назначени в две министерства.

В Министерството на транспорта и съобщенията поста поемат Анна Натова, Григори Григоров и Бисер Минчев.

Близо 10 години от професионалната кариера на Анна Натова е свързана с Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", където е заемала различни ръководни длъжности, включително генерален директор през 2022 г. От 2009 до 2015 година е директор дирекция "Европейски съюз, международни отношения и проекти" в Изпълнителна агенция "Морска администрация". Преди това е работила и в Министерството на външните работи. По образование е юрист.

Григори Григоров е председател на Съвета на директорите на Холдинг "Български държавни железници" ЕАД в периода от 2018 до 2021 г. Притежава дългогодишен опит в управлението на телекомуникационни компании и развитието на високи технологии в различни развиващи се пазари. Завършил е Техническия университет в София, има MBA от City University в Сиатъл, САЩ.

Бисер Минчев е с дългогодишен управленски опит в структурата на ДП Национална компания "Железопътна инфраструктура". Към момента е главен ревизор по безопасността на транспорта, бил е също така заместник генерален директор "Експлоатация". Магистър-инженер е от ВВТУ "Тодор Каблешков" в София.

В Министерството на енергетиката на длъжността заместник-министър е назначена Ива Петрова. Има 10-годишен професионален опит в същото министерство, където последователно е била експерт, директор в дирекция "Енергийни пазари и преструктуриране" и заместник-министър. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други. Работила e също като независим оценител на проектни предложения. Петрова е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Получава висшето си образование с магистърска специалност "Стопанско управление" в Софийския университет. Завършила e и University of Birmingham, Великобритания. Прави редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Генчев: Целта е да изградим отбор, който да играе редовно в Европа, селекцията е много важна
Станислав Генчев: Целта е да изградим отбор, който да играе редовно в Европа, селекцията е много важна
Ивайло Мирчев: Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо
Ивайло Мирчев: Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо