НОВИНИ

Назначиха още двама заместник-министри в МЗХ и ММС

живо министерски съвет събира заседание
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 13.06.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Двама заместник-министри са назначени в Министерството на земеделието и храните и в Министерството на младежта и спорта, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инж. Дамян Дамянов е назначен за заместник-министър на земеделието и храните. Притежава дългогодишен управленски опит в сферата на стопанисването, защитата и опазването на горските ресурси. Повече от 10 години от професионалната му кариера е свързана с „Югозападно държавно предприятие“ ДП-Благоевград, където той последователно заема длъжностите заместник-директор и директор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Факултета „Горско стопанство“ на Лесотехническия университет в гр. София. Той има и завършена докторска степен по екология и опазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките.

Иво Кацаров е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. До този момент е изпълнявал длъжността главен секретар на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В периода 2017 г. – 2019 г. Кацаров е директор на дирекция „Търговски дружества и концесии“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Иво Кацаров е дългогодишен служител на Агенцията по обществени поръчки, където заема различни позиции, включително главен секретар. Кацаров е работил също в Министерството на финансите, има опит и в частния сектор. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство със специалност „Счетоводство и контрол“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деветима души са ранени при стрелба край залата на шампиона на НБА Денвър Нъгетс тази нощ
Деветима души са ранени при стрелба край залата на шампиона на НБА Денвър Нъгетс тази нощ
Мила Пашкулева: Трябва да сме по-уверени и спокойни
Мила Пашкулева: Трябва да сме по-уверени и спокойни