НОВИНИ

Нефтохимик даде гейм на Пирин, но започна с победа в плейофите на волейболното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:14, 03.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
нефтохимик даде гейм пирин започна победа плейофите волейболното първенство
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Лидерът в мъжкото ни волейболно първенство след редовния сезон Нефтохимик 2010 Бургас започна успешно своето участие в плейофите, след като в първа среща от четвъртфиналите надигра с 3:1 (25:22, 25:11, 18:25, 25:21) у дома тима на Пирин Разлог.

В първия гейм бургазлии срещнаха съпротива до към 16-а точка, но оттам нататък сервисът на Красимир Георгиев направи разликата между двата тима и помогна на Нефтохимик да измъкне първата част след 25:22.

Във втората момчетата на Атанас Петров бяха повече от убедителни, затваряйки гейма след 25:11, но в третия отпускане от страна на домакините позволи на волейболистите на Пирин Разлог да намалят своето изоставане след 25:18 в тяхна полза.

Загубеният гейм подейства отрезвяващо на състава на Нефтохимик 2010, който в четвъртата част поведе от самото начало и без особени проблеми я спечели с 25:21, с което бе сложена и точка на спора.

Най-резултатен за победителите стана Аксел Трухчев със своите 18 точки, а Калоян Балабанов и Ватей Михайлович добавиха по 17. От другата страна пък Дейвид Кръстев се отчете с 19 пункта за гостите от Разлог.

По този начин бургазлии поведоха с 1-0 победи в сблъсъка срещу Пирин, а вторият мач от серията е на 6 април (четвъртък) от 18.00 часа в зала "Спортна" в Разлог. При нова победа тимът на Нефтохимик ще се класира в полуфиналите на българското волейболно първенство за мъже, докато евентуален успех за разложани ще изправи двубоя в трети решителен мач, който ще се изиграе в зала "Младост" в Бургас на 8 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София е първият полуфиналист за Купата след късна драма срещу Славия
Локомотив София е първият полуфиналист за Купата след късна драма срещу Славия
НАСА представи екипажа, който ще лети около Луната през 2024 г.
НАСА представи екипажа, който ще лети около Луната през 2024 г.