НОВИНИ

Неймар поднови тренировки

32-годишният бразилец не е играл от октомври миналата година.

неймар дебютира асистенция победата хилал рияд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 20.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилския футболист Неймар взе участие в тренировка на тима си Ал Хилал и ще се присъедини към състава за гостуването на Ал Айн в азиатската Шампионска лига, след като се възстанови от сериозна контузия на коляното, съобщи клубът от Саудитската професионална лига.

32-годишният Неймар не е играл, откакто се контузи по време на квалификационния мач за Мондиал 2006 на националния отбор на Бразиля срещу Уругвай през октомври миналата година. Бразилецът получи нараняване на предна кръстна връзка (ACL) и претърпя операция през ноември.

След като се премести в Саудитска Арабия от френския шампион Пари Сен Жермен за сумата от около 90 милиона евро през август миналата година, Неймар изигра само пет мача поради различни контузии.

"Ал Хилал е щастлив да обяви, че Неймар ще се присъедини към отбора за гостуването на Ал Айн. Той се завърна", публикуваха от клуба в социалната платформа "Екс".

Маркетинговата компания на Неймар - NR Sports обяви, че любовта на бразилеца към футбола и надеждата му да играе на следващото Световно първенство го връщат към игра.

"Въпреки че няма окончателно решение за завръщането му на терена, номер 10 ще може да играе в понеделник, за да продължи със забележителната си траектория. Това бяха дни на болка, мъка и много копнеж по футбола, които бяха преодолени с помощта на семейството и приятелите, винаги присъстващи за нашия номер 10. И всички фенове по света, които му дадоха пълна подкрепа в социалните мрежи", се казва в изявлението.

Публикация в социалните мрежи, разпространена в събота, показва как Неймар говори за възстановяването си и показва кадри от усилията си да се върне на терена.

"Всеки път, когато се контузя, се връщам. Но не се връщам наполовина", каза просълзеният Неймар във видео.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 200 000 варненци гласуват за районен кмет
Близо 200 000 варненци гласуват за районен кмет