НОВИНИ

Необичайно горещо до утре, после рязка промяна

bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 15.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево, с максимални температури между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието - между 23 и 26 градуса, в София – около 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. През нощта ще бъде безоблачно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

Утре денят ще започне слънчево, но следобед от запад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28°. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - до умерен вятър от югозапад. И край морския бряг ще бъде слънчево. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Слънчево ще е и в планините. Следобед ще има временни увеличения на облачността и до вечерта на места в масивите от Западна България се очакват краткотрайни валежи. Вятърът ще е умерен от запад-югозапад.

Над западната част от Балканите облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, по-значителни в крайните северозападни райони. Вятърът там ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили, а температурите ще се понижат. Над източната половина ще се задържи предимно слънчево и топло.

У нас, в сряда на много места ще има валежи, в Северна и Западна България временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури, а вятърът ще се усили. През следващите дни ще се задържи със значителна облачност и валежи, а температурите ще се понижат значително.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полигон за обучение на спасителни кучета отвори врати в Разлог
Полигон за обучение на спасителни кучета отвори врати в Разлог
Оръжейничката на филма „Ръжда“ ще получи присъда заради фаталната стрелба на снимачната площадка
Оръжейничката на филма „Ръжда“ ще получи присъда заради фаталната стрелба на снимачната площадка