НОВИНИ

НФСБ и "Воля" правят коалиция за участие в предстоящите парламентарни избори

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:38, 10.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
Политика
Слушай новината

Ръководствата на НФСБ и Воля обявиха в парламента, че се обединяват в коалиция за участие в предстоящите парламентарни избори.

За подобно намерение още снощи намекнаха Валери Симеонов и Веселин Марешки в предаването "Референдум" по БНТ.

Името на новата коалиция ще е "Патриотична коалиция Воля-НФСБ".

Миналата седмица стана ясно, че коалиция "Обединени патриоти" няма да участва на изборите в сегашния си формат. Решението за това първо обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Бих маркирал трите основни приоритета, по които сме работили от НФСБ и се надявам да бъдат потвърдени и от колегите от ВОЛЯ. На първо място: категорично повишаване на доходите на българските граждани и възстановяването и развитието на икономиката, няма как да не издигнем в приоритет насърчаването на малкия и среден бизнес и не на последно място - наш приоритет, както всички знаете недопускането на ДПС отново във властта", каза Валери Симеонов.

"Ние сме тук рамо до рамо с вас, защото на 100 % подкрепяме всички тези неща, които току що казахте. Считаме, че е справедливо и честно българските пенсионери да имат право минимум на безплатни лекарства, безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст. Неграмотните, тези, които са рецидивисти и нарушители на българската Конституция да нямат права - да нямат права да гласуват и да определят съдбата на тези, които са честни към българския народ и към българската държава", заяви от своя страна Веселин Марешки от Воля.

В предаването на БНТ "Референдум" снощи Валери Симеонов заяви, че се подготвят за самостоятелно явяване, като не изключват възможността за търсене на партии със сроден профил, определено патриотичен, при които приоритетите съвпадат с техните.

"Ще направим каквото можем, за да обединим голяма част от патриотичните формации, да се явим на следващите избори като едно консервативно патриотично обединение, което наистина да даде отпор на тези паразити, които ограбват България. Смятам, че патриотичните формации ще имат силен представител на следващите избори", заяви на свой ред лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Без "Обединени патриоти" на изборите: Защо се разделиха НФСБ и ВМРО

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: Общините ще могат да забраняват замърсяващи въздуха автомобили
На първо четене: Общините ще могат да забраняват замърсяващи въздуха автомобили
Ахмед Ахмедов бе пратен под наем в Азербайджан
Ахмед Ахмедов бе пратен под наем в Азербайджан