НОВИНИ

Нидерландия и Дания спретнаха истиснко шоу при завръщането на Ериксен

живо нидерландия дания
bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 26.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Нидерландия победи с 4:2 Дания в контролна среща.

Двубоят на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам бе излъчен пряко по БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport!

Домакините откриха резултата в 15-ата минута, когато Дейли Блиндт центрира отляво в наказателното поле на датчаните, а Стивън Бергхвайн засече топката с глава и прати в далечния десен ъгъл на вратата, пазена от Каспер Шмайхел.

Четири минути по-късно "червеният динамит" успя да изравни резултата чрез Яник Вестергоорд, който засече с глава центриране на Йоайим Мееле отляво и прати топката в близкия горен десен ъгъл на стража Марк Флекен.

"Лалетата" поведоха отново в резултата в 29-ата минута. Стивън Бергхаус центрира отляво в наказателното поле на гостите, където Нейтън Аке от непосредствена близост се разписа с глава за 2:1.

В 36-ата минута голмайсторът Вестергоорд фаулира Бергхаус в наказателното поле и главният рефер посочи точката за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Мемфис Депай, който се хладнокръвно се разписа за 3:1.

Две минути след началото на втората част появилият се от резервната скамейка Кристиан Ериксен получи подаване в наказателното поле на "оранжевите" от Андреас Сков Олсен и с премерен удар прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на Флекен.

Нидерландия реализира четвърто попадение във вратата на Шмайхел в 71-ата минута. Френки Де Йонг подаде към Стивън Бергхвайн на левия фланг на нападението. Футболистът на Тотнъм нахлу в наказателното поле и с диагонален изстрел прати топката в далечния горен ляв ъгъл на датската врата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни слънчева неделя
Очаква ни слънчева неделя
Зверска катастрофа с Шумахер спря квалификацията във Формула 1
Зверска катастрофа с Шумахер спря квалификацията във Формула 1