НОВИНИ

Никола Цолов отпадна от борбата за точки в спринтовото състезание от Формула 3

Българският пилот стартира 11-ти и запази позицията си в първите завои

Никола Цолов
Снимка: ART Grand Prix
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:06, 20.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот Никола Цолов отпадна от борбата за точки в спринтовото състезание от Формула 3. Контакт със Сантиаго Рамос в третата обиколка поречи на Цолов да запише добър резултат.

Българинът стартира 11-ти и запази позицията си в първите завои, в които той изпревари Оливър Гьоте, но за сметка на това беше задминат от съотборника си Лорънс ван Хьопен.

В средата на втората обиколка надпреварата беше неутрализирана с виртуална кола на сигурността, която бе необходима, за да могат маршалите да отстранят пострадалия автомобил на Матиас Сагасета.

В началото на третия тур Никола не прецени правилно движението на Рамос пред него във втория завой и се удари в мексиканския пилот. Този контакт счупи предното крило на българина и той трябваше да посети механиците на АРТ, за да го смени. По-късно той бе наказан и с 10 секунди, след като стюардите прецениха, че той носи пълната вина за контакта с Рамос. Все пак Цолов успя да финишира и изтърпя санкцията си, което означава, че той няма да загуби позиции на стартовата решетка за утрешното основно състезание на „Хунгароринг“, в което той трябва да стартира от първата редица.

Победата днес спечели състезаващият се с италиански лиценз руски пилот Никита Бедрин, който стигна до първата си победа във Формула 3.

Основното състезание на пистата „Хунгароринг“ по програма е в 9:25 часа българско време утре сутринта. То ще бъде с продължителност от 24 обиколка, а в него Цолов ще потегли втори, зад съотборника си Ван Хьопен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое изчисти дълговете си към държавата
Берое изчисти дълговете си към държавата