НОВИНИ

Никола Йокич с "дабъл-дабъл" при важен успех на Денвър срещу Минесота

В друга среща от изминалата нощ Хюстън Рокетс продължи възхода си и записа шеста поредна победа, надигравайки със 137:114 Вашингтон Уизърдс далеч от дома

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 20.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
никола йокич дабъл дабъл важен успех денвър минесота
Снимка: БТА
Слушай новината

Шампионът в НБА Денвър Нъгетс надигра драматично със 115:112 като гост Минесота Тимбъруулвс в дербито от изминалата нощ в Западната конференция.

В зала "Таргет Център" в Минеаполис Никола Йокич и компания изиграха по-силно първо полувреме, което завърши с двуцифрен аванс за тях при 70:55.

След почивката обаче "вълците" съумяха да заличат напълно своя пасив и дори да поведат в резултата при 77:75. Гостите от Денвър все пак се вдигнаха и в оставащото време от третия период си върнаха лидерството в резултата. В хода на заключителните 12 минути двата тима продължиха да бъдат близо в резултата, като в края Нъгетс взеха крехка преднина при 115:112. В самия край Антъни Едуардс имаше възможност да изпрати двубоя в продължение, но пропусна стрелба със сирената.

Над всички за победителите беше сръбската звезда Йокич, който приключи с "дабъл-дабъл" - 35 точки и 16 борби, докато Майкъл Портър-младши се отчете с 26.

За Минесота Едуардс стана най-резултатен въпреки пропуска си в края със своите 30 пункта, а Джейдън Макданиелс завърши с 26.

След този успех Денвър излезе пред "вълците" в подреждането на Западната конференция, като Нъгетс са втори с баланс 48-21, следвани от Тимбъруулвс с показатели 47-22.

Междувременно в друга среща от изминалата нощ отборът на Хюстън Рокетс продължи възхода си и записа шеста поредна победа в редовния сезон, надигравайки със 137:114 Вашингтон Уизърдс.

Джейлън Грийн изигра поредния си силен двубой за Рокетс, реализирайки 42 точки, към които прибави 10 борби. Амен Томпсън също се отчете с "дабъл-дабъл" - 25 точки и 10 борби.

В класирането Хюстън остава на 11-ото място в Западната конференция с баланс 33-35. Уизърдс остават на дъното на Изток с показатели 11-58.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев отново изрази признателност за помощта от Индия за кораба "Руен"
Радев отново изрази признателност за помощта от Индия за кораба "Руен"
Днес връщат у нас заподозрения Рангел Бизюрев
Днес връщат у нас заподозрения Рангел Бизюрев