НОВИНИ

Николай Киров: Създаваме положения, но ни липсва завършващият удар

Вземаме грешни решения пред вратата на противника, каза треньорът на Арда след нулевото реми с Пирин.

Николай Киров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 04.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Николай Киров направи повторен дебют в първенството като старши треньор на Арда Кърджали при равенството 0:0 у дома срещу Пирин.

Арда имаше много повече ситуации за гол от съперника си, но така и не успя да реализира нито една от тях. Ето какво каза Киров след срещата в Кърджали.

"Основната причина да не спечелим е, че не отбелязахме гол. Като статистика и като създадени положения се представихме добре, но липсва завършващият удар. Вземаме грешни решения пред вратата на противника. Има сприхавост в наказателното поле, чудим се какво да правим и защитниците скъсяват пространствата. Мисля, че това е основната причина да не отбележим гол. Пред нашата врата имаше само една ситуация, която дойде след наша грешка в средата на терена", каза Киров, който замени през миналата седмица Александър Тунчев.

"Ние не сме отбор, който бележи доста голове. Не знам дали проблемът е психологически, или тренировъчен. Ще го установявам тепърва. През зимата ни напуснаха двама ключови играчи в атака като Преслав Боруков и Абубакар Тунгара. В момента правим нещата в движение. Чакаме двама нови, но още нищо не е сигурно.

В следващия мач с Ботев Враца трябва да подобрим представянето си в последните 30-40 метра на терена. За тях мачът е много важен и не мисля, че ще се бранят като Пирин днес. Имаме четири или пет дни, за да направим промени", завърши Киров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олександър Бабич: Това не е нашият стил на игра, но нямахме избор
Олександър Бабич: Това не е нашият стил на игра, но нямахме избор
BgGPT също не знае дали ще има ротация на 6 март
BgGPT също не знае дали ще има ротация на 6 март