НОВИНИ

Николай Костов: Не ни се получи играта днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:24, 01.09.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
николай костов получи играта
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Наставникът на Левски Николай Костов призна превъзходството на немския Айнтрахт Франкфурт при загубата на неговия тим с 0:2 в мача реванш между двата тима от плейофния кръг на Лигата на конференциите.

Загубата сложи край на европриказката на "сините" през този сезон, а след срещата самият Костов все пак изрази съжаление, че не се е стигнало до продължения.

"Бяхме надиграни през първото полувреме и Айнтрахт задържа инициативата през второто. Не ни се получи днес играта. Губехме лесно топката и нямахме добри подавания. Не искам обаче да критикувам играчите, може би това са нашите възможности на този етап. Просто отборът на Айнтрахт е по-добър и по-бърз с топката. Чисти положения обаче нямаха преди гола. Жалко, че не стигнахме до продължения, но това е футболът. Съжалявам за това, което се получи", сподели българският специалист.

"Още през първото полувреме започнахме с дълги подавания, което не бяхме предвидили. Още веднъж ще кажа, че не излизахме добре от пресата и губехме бързо топката. Това смути играчите ни", допълни още той.

Старши треньорът на Левски коментира още, че оттук нататък отборът ще насочи усилията си към вътрешния шампионат, където той иска "сините" да запазят стила си.

"Имаме си цели във вътрешния шампионат. И там също ще има игри, които няма да се получават. Въпросът е да си запазим играта и да разчитаме на нашия си футбол. Говоря и за фаза защита, и за фаза атака", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време, с локални превалявания в последния работен ден от седмицата
Слънчево време, с локални превалявания в последния работен ден от седмицата
Ивайло Петев: Можеше да стане още по-тежко за Аякс
Ивайло Петев: Можеше да стане още по-тежко за Аякс