НОВИНИ

Николай Костов: Нямаме отбор, който да излиза и да мачка наред

Старши треньорът на Левски признава, че предстои работа, преди отборът да се превърне в изявен фаворит.

николай костов призна левски разделя роналдо краев петрис
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 15.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов сподели, че равенството с Крумовград е разтърсило леко отбора, но въпреки това тимът ще излезе бързо от ситуацията.

За столичани предстои мач с Етър Велико Търново в събота, 16 март, от 15:15 часа.

„Имахме достатъчно време да мислим с какъв състав да излезем. Малко ни е странно, че срещу последния в класирането играем без типичния ни централен нападател. Това вълнува нашите умове. Това, с което разполагаме обаче, е достатъчно, за да излезем и да победим Етър. Те играят добре и бяха близо до успех срещу няколко от противниците си. Заслужават уважение. Етър е доста интересен отбор. Играха комбинативно, без да изпадат в защита, както бяха първия полусезон срещу нас. Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Светльо Петров е от добрите български млади треньори“, започна Костов.

Наставникът признава, че предстои работа, преди отборът да се превърне в изявен фаворит.

„Най-важно е да развиваме отбора, както го правим от 2 месеца. Не искаме да изпадаме в заблуждение, че имаме готов отбор, който излиза и почва да мачка наред. Имаме добри футболисти, добре подбрани за стила на игра, вярваме в тях и очакваме да се развиват и подобряват, за да играем по-добре, а оттам и резултатите ни да са още по-добри. Твърдо не можем да си позволим подценяване. Никого не сме подценили досега. Може да подценим дадена конкретна ситуация. Абсурд е обаче да говорим за мотивация на играчите, след като те вярват, че ще постигнем целите си, следвайки идеите си“, каза още треньорът.

Той сподели вижданията си и за битката за президентския пост в БФС.

„Много е сложен въпросът с БФС за мен. Бил съм малко в България. Имам мнение, но не искам да го изказвам, защото ще бъде противоречиво с останалите. Имам си отговори на въпросите не само „кой“, а и „как“. Примерно за развитието на футболисти – трябва да махнем таксите за ДЮШ. На България не са й нужни 70, 80 или 100 клуба, които да развиват деца. Но най-добре да млъкна, докато не съм си набрал противници и на тези теми“, завърши Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефонни измамници се представят за служители на БНБ
Телефонни измамници се представят за служители на БНБ
За седмица МВР събра над 2,5 млн. лева за пътни нарушения
За седмица МВР събра над 2,5 млн. лева за пътни нарушения