НОВИНИ

Николай Костов: Поемам цялата отговорност за поражението

Левски загуби вечното дерби с ЦСКА с 0:2.

николай костов поемам цялата отговорност поражението
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 07.04.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Николай Костов не скри разочарованието си след загубата с 0:2 от ЦСКА във Вечното дерби, което беше гвоздеят в програмата на 28-ия кръг на родната Първа лига.

След двубоя треньорът на "сините" очерта две причини за загубата на своя тим - липсата на достатъчно създадено напрежение в полето на противника, както и "нелепо" допуснатия първи гол.

"Мога да кажа, че това, което очаквахме от ЦСКА, това и стана. Дълги подавания, търсене на единоборства, гонене на втора топка – говорихме го това преди мача в съблекалнята. Мисля, че причините за загубата са две – едната е, че в предни позиции не създадохме напрежение за противника и губехме лесно топката. И втората е нелепият първи гол за ЦСКА. Това е и основната причина днес за поражението. Мисля, че играчите бяха достатъчно концентрирани, не съм имал усещане за напрежение. Липсваше ни скорост в атаката, липсваше ни Марин Петков", призна Костов.

Българският специалист изрази още мнение, че неговият тим се представя под нивото си в дербитата дотук през кампанията и допълни, че футболистите трябва да се научат как да преодоляват тежките загуби.

"След като са бягали 90 минути, няма как да не са изморени - борба, битка, втора топка. Мисля, че генерално отборът се представя под възможностите си в тези дербита. Трябва да сме благодарни на това, което имаме - млади и добри играчи, които могат да променят нещата. Аз реших Иван Андонов да пази днес. На първо място не бива да се правят сериозни отрицателни изводи от този мач, въпреки че знам какво е в душите на привържениците", сподели наставникът на Левски.

"Въпрос на време е да се отърсим. Знам какво да очакваме от тук нататък. Но ще се появят сега критики – няма как да кажа на играчите да не четат неща, които няма да им харесат. Трябва да преодоляват такива трудности и това е част от играта", продължи той.

Накрая треньорът на Левски се извини на феновете на тима след днешната загуба и пое цялата отговорност за случилото се на Националния стадион "Васил Левски"

"Какво ни очаква? Очаква ни мач с Черно море, който е един от най-силните домакини. Гори мога да кажа най-силният. Не съм гледал статистиката, но съм наясно. Съжалявам за феновете и поемам цялата отговорност за поражението", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи се справи с Монца след силно второ полувреме
Наполи се справи с Монца след силно второ полувреме
Как да помогнем на пострадал при земетресение - в Бургас направиха демонстрация
Как да помогнем на пострадал при земетресение - в Бургас направиха демонстрация