НОВИНИ

Николай Михайлов: Ще се надиграваме с качествен отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:04, 20.07.2022
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
николай михайлов надиграваме качествен отбор
Слушай новината

Капитанът на Левски Николай Михайлов взе участие в пресконференцията на старши треньора на тима Станимир Стоилов преди двубоя на "сините" срещу ПАОК в турнира Лига на конференциите.

Тимът от стадион "Георги Аспарухов" посреща утре вечер своя гръцки съперник в среща от втория предварителен кръг на надпреварата, а Михайлов си пожела добър мач.

"Подготвяме се от доста време. Имаме няколко проблеми с контузени. Изтеглихме възможно най-тежкия съперник. След като са играли 1/4-финал през изминалия сезон в същия турнир, това говори достатъчно. Не е писано да бъде лесно. Трябва да излезем пред нашата публика, да изиграем добър мач и дай Боже да ги зарадваме с добър резултат . В крайна сметка имаме и реванш следващата седмица в Солун. Аз винаги съм обичал да играя такива мачове. Доста играчи има, които ще им бъде дебют в Европа. Мисля, че са подготвени момчетата. Всеки трябва да играе на максималните си възможности. Да бъдем безупречни както в атака така и в защита", започна Михайлов.

Стражът на Левски се върна и към последното евроучастие на отборът през сезон 2019/20, когато "сините" загубиха с 0:7 общ резултат от АЕК Ларнака и заяви, че този път всички са здраво стъпили на земята.

"При други обстоятелства бяхме направили добра селекция изпаднахме в ненужна еуфория и всички станахме свидетели. За два мача ни отбелязаха седем гола и много бързо се срещнахме с реалността на средноевропейско ниво. Сега всички сме здраво стъпили на земята. От нова година насам отборът се прероди на всички нива. Работим много с г-н Стоилов. Всеки развива качествата си. Направихме прилична подготовка. Ако искаме да направим нещо срещу ПАОК, трябва да бъдем безупречни в атака и защита", сподели вратарят на Левски.

Капитанът на "сините" коментира и как биха се отразили очакваните утре пълни трибуни на играчите.

"Всеки един футболист трябва да мечтае да играе пред пълни трибуни. Аз съм играл в Европа пред 70-80-90 хиляди души. Преди време беше излязло, че отборът се притеснява да играе пред нашите феновете, това е пълна измислица. Ако има футболисти, които не могат да играят под напрежение, не са за Левски. Като капитан на отбора съм щастлив, че феновете показват тази всеотдайна любов", заяви Михайлов.

Накрая стражът сподели, че въпреки проблемите с контузени футболисти в отбора Левски ще трябва да извлече максимума от мача срещу ПАОК в София.

"Сега на тренировката ще видим кой ще успее да стисне зъби и кой не. Който и да отпадне, няма да бъде приятно. Трябва да извлечем максимума утре. В крайна сметка ако за тези мачове не успееш да стиснеш зъби, за кои. Трябва много бързо да влезем във втората реалност, за да се представим подобаващо. За балкански отбор са много дисциплинирани. Много са агресивни. Ще се надиграваме с качествен отбор", завърши Николай Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие на първо четене промени в договора за доставката на F-16
НС прие на първо четене промени в договора за доставката на F-16
Хванаха дрогиран лекар да шофира на АМ "Струма" и го освободиха
Хванаха дрогиран лекар да шофира на АМ "Струма" и го освободиха