НОВИНИ

Николай Желязков: Нямаме време да се радваме, мислим за следващия мач

"Психическата устойчивост идва, когато един състезател има умения и се чувства подготвен, затова нашите момчета, въпреки че са млади, я притежават. Смятам, че ние изпълнявахме добре началния удар и затруднихме ЦСКА", заяви българският наставник след втория пореден успех на Левски в спора за титлата в НВЛ срещу ЦСКА

николай желязков нямаме време радваме мислим следващия мач
bnt avatar logo
от БНТ
21:52, 23.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на волейболния Левски Николай Желязков очаквано остана доволен от победата на неговия тим с 3:1 гейма като гост на ЦСКА във втори двубой от финалната серия в спора за златните медали в Националната волейболна лига (НВЛ) при мъжете.

Успехът доближи сериозно "сините" до тяхната първа титла след пауза от 15 години, а след срещата в зала "Христо Ботев" опитният специалист подчерта психическата устойчивост на своите състезатели.

"Психическата устойчивост идва, когато един състезател има умения и се чувства подготвен, затова нашите момчета, въпреки че са млади, я притежават. Смятам, че ние изпълнявахме добре началния удар и затруднихме ЦСКА. Впоследствие в третия гейм спряхме да играем. Бяхме пасивни. Едно добре включване на кубинеца Хорхе Гарсия. Той игра добре и се прави в посрещане. След това Влади Гърков матира отбора на ЦСКА със своя сервис. Ние сме подготвени за целия отбор на ЦСКА, нямам притеснения кой ще излезе в следващия мач", коментира бившият национален селекционер.

Старши треньорът на Левски отправи поглед и към следващата битка с "червените", която предстои в петък вечер (26 април) от 19:00 часа в залата на "сините".

"Казал съм на момчетата, че в серия от плейофите нямаш време да се радваш и да плачеш, мислиш за следващия мач. Сега трябва да се готвим, да се възстановим и да намерим формулата за следващия мач и да мислим как да дадем най-доброто", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Попов: Серията продължава, ще направим всичко възможно за победа в следващия мач
Александър Попов: Серията продължава, ще направим всичко възможно за победа в следващия мач
Израел нареди нови евакуации в Северна Газа
Израел нареди нови евакуации в Северна Газа