НОВИНИ

Нинова към Борисов: Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е

нинова борисов знам българският национален интерес приоритет нас
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 29.04.2022
6293
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Г-н Борисов, не Корнелия Нинова, а българските предприятия искат да продължат преговорите с "Газпром". Това написа вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

"Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската индустрия, предприятията, които осигуряват 85% от добавената стойност на БВП и 82% от работните места, искат да продължат преговорите с "Газпром".

Те заявиха това вчера в министерството, където стояхме заедно. Аз говоря от тяхно име, вие от чие го правите? Прибавете към тях и хилядите земеделски производители, които виждат спасение в продължаване на доставките по досегашния договор. Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. Искаме българските фабрики да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо.

Вие може да си демагогствате колкото искате, защото имахте достатъчно време да управлявате, а сега нищо не зависи от вас, но ние трябва да си свършим работата и да защитим българската икономика, индустрия и селско стопанство. За вас е важна доставка на оръжия, за нас храната и доходите на хората", заявява Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Гуцанов: Да се направи референдум за изпращането на оръжия в Украйна
Борислав Гуцанов: Да се направи референдум за изпращането на оръжия в Украйна
Арда навакса пасив от два гола, за да се добере до точката срещу Берое
Арда навакса пасив от два гола, за да се добере до точката срещу Берое