НОВИНИ

Нинова: Не са минали и 24 часа от оставката ми и наддаването в БСП започна

Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции, посочва Корнелия Нинова

bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 13.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова се обърна към съпартийците си с писмо, в уверява, че няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за нейна намеса в решенията на колективните органи на партията. До избирането на нов лидер на БСП Нинова ще се съсредоточи в работата си в парламента, изтъква тя.

"Сега искам да ви предупредя: чакат ни тежки месеци. Не бяха изминали и 24 часа от оставката ми и наддаването за БСП започна. Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън,а ще бъде отворена отвътре. Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни!", се казва още в писмото на Нинова.

Вчера Атанас Зафиров, който е сред възможните кандидати за нов лидер на партията, заяви пред БНТ, че БСП биха подкрепили експертен кабинет с мандата на първата политическа сила.

В многобройни изказвания като лидер на БСП Корнелия Нинова е твърдяла, че социалистите не биха подкрепили правителство с участието на ГЕРБ, тъй като от години се борят с този модел.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вестник "Паризиен" разкри план Б за провеждане на церемонията по откриване на Игрите в Париж
Вестник "Паризиен" разкри план Б за провеждане на церемонията по откриване на Игрите в Париж
Проверка на факти: Генерал-майор, полковник или подполковник е Николай Марков от ПП "Величие"?
Проверка на факти: Генерал-майор, полковник или подполковник е Николай Марков от ПП "Величие"?