НОВИНИ

Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 30.07.2022 (обновена)
5658
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

БСП открива предизборната си кампания от връх Бузлуджа. По традиция на върха социалистите събират симпатизантите си за отбелязване на годишнината от създаване на партията.

"Доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация, а реалност. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Майчинството през това управление за 6 месеца стана от 380 на 710 лв. Младите семейства знаят, че заради БСП в това управление плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници за 12-и клас. На тези, които ни провокират, включително и в нашите редове - защо участвахме в това управление с дясна партия - това управление за 6 месеца увеличи пенсиите с толкова, с колкото не са увеличавани през управлението на Борисов", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността

В словото си Корнелия Нинова изтъкна, че не е прав президентът Румен Радев, че правителството е оставило държавата в хаос.

"Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса - онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се озлобиха за още милиони. Грозното лице на мафията поиска реванш пред крехкото начало на справедливостта. Това е изборът - ще продължим ли това, което започнахме или ще се върнем назад", заяви тя.

Във включване за "Денят започва с Георги Любенов" Александър Симов каза, че не би се изненадал, ако другата седмица види Крум Зарков като правосъден министър в служебния кабинет. Според него предизборна коалиция с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" не е възможна, но след изборите може отново да седнат на масата на преговорите.

Александър Симов, БСП: Не бих се изненадал, ако вдругиден видя Крум Зарков като министър на правосъдието

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем блокира системата на Центъра за градска мобилност в София
Технически проблем блокира системата на Центъра за градска мобилност в София
Алкарас продължава успешно защитата на титлата си в Умаг
Алкарас продължава успешно защитата на титлата си в Умаг